Fitness başlamadan önce bilinmesi gerekenler

Darius1234

Centipat
Merhaba arkadaslar 16 yasindayim. Bu zamana kadar hic birkez bile sinav cekmisligim yok. Ve 65 kilo olmama ragmen arkadaslarim 55 gibi zayif gosteriyorsun diyorlar bunun nedeni ne olabilir?
Kas yapip yag oranlarini dusurmekicin spor salonuna gideceğim fakat yag oranini dusurmek icin nasil beslenmeliyim? Mesela pilav bakliyat vs engel mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
65 kilo birisinin yağ oranına çok takması saçma, yarışmaya mı katılacaksın da yağ oranını belli bir yerde tutmaya çalışıyorsun ? Sorunu cevaplayayım hayır pilav tarzı karbonhidrat bakımından çok zengin yemekler zarar değil aksine bodybuilding için çok önemlidir. Dolayısıyla genelde beslenme programlarında sıkça yazılır. Spora başlamanızı öneririm. Spor hayatım 15 16 yaşlarında başlamıştı ve hayatta aldığım iyi kararlardandı diyebilirim :D

Spora başlamadan önce yapacağın çok şey var bunları yapmadan düzgün bir spor yapmış sayılmazsın. Öncelikle Dahiliye ( İç Hastalıkları) bölümüne gidip herhangi bir sorunun olup olmadığını kan testi vererek öğrenmelisin. Vitaminse vitamin eksikliğini karşılacak ilaçlar alacaksın. Sonrasında beslenmeni danışman için diyetisyene gitmelisin. Diyeceksin böyle böyle görüntümden rahatsızım gerekli tahlil ve sonuçlarını aldıktan sonra sana uygun beslenmeyi hazırlayacak. Gerisi senin spordaki verimin ve düzenli beslenme kalmış birşey.

Yaşın daha 16. 2 sene içersinde spora gitmesen bile kas gelişimin olacak. İster dikkat et ister etme. Ama şu an gitmeye başlarsan az önce söylediğimi de hesaba katıp, daha iyi bir görüşüne sahip olabilirsin.

Mesela ben 15 yaşımda başlamak istemiştim fakat, ailem bunu uygun görmedi. 17 yaşımda başlamaya karar verdim. O zaman çok ama çok zayıftım deri kemik gibiydim. Belli rahatsızlıklarım vardı kısa sürede atlattım. Mezomorf vücut tipine sahip olunca kolay kilo alıp kolay verebiliyorsun (yağ demiyorum). Anladığım kadarıyla sende öylesin.

Beslenmen önemli haftada 2 kez balık, ve çoğu zaman kırmızı et tüketebilecek bir durumun varsa kimse tutamaz seni. Eğer böyle durum yoksa insan protein tozu alsam mı diye düşünüyor. Protein tozları hakkında bilinen yanlış var ki, seni hemen kaslı bir görüşüne kavuşturmaz. Hocaların da dediklerine göre 6 ay da tam olarak değişimi gösteriyor. Ve güzel bir ürün almak gerekiyor ama hepsi para. Çok para. Daha doğrusu bir öğrencinin kaldırabiliceği bir şey değil.

Sıra uyku düzeni ve antreman kalıyor. Bunları araştırırsın yaş grubuna uygun ve belli bir vücut geliştirmiş kişilerin ilk baştaki progamlarına bak. Kendi progamını oluştur ve nereye önem vermen gerektiğini çöz. (Bacak antramanını hiçbir zaman eksik etme :D)

3 ay içersinde beslenme uyku ve antremanımı çok dikkate alarak 18 yaşımda iyi bir görüşüne sahip oldum. Bu görünüşten sonra ne yazık ki bırakmam gerekti. Kas erimesi olmuyor ama kas küçülmesi yaşadım. Ama iyi ki 3 ay biyerlimi yırtığım için halen mutluyum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı