Fitness fullbody programı nasıl olmalı?

mataleon

Decapat
Başlayalı birkaç hafta oldu. Hedefim yağ yakmak, o süreçte belki kas kütlesi kazanırsam devam da edebilirim.

Makinelerin isimlerini bilmiyorum o yüzden bazılarını yazamayacağım.

2 adet göğüs hareketi bir tanesi peck deck fly diye geçiyor sanırım.

Leg press ve adını bilmediğim bacak makinesi.

Lat pulldown ve cable row.

Dumbbel biceps curl, lateral raise ve triceps extension.

Ve son olarak da nasıl hissettiğime bağlı spor sonunda bisikletle kardiyo yapıp çıkıyorum. Önerdiğiniz veya yanlış olan bir şey var mı?

Spora yeni başladığımdan kiloları her set arttıra arttıra mı set yapmam lazım? Genelde 4x10 yapıyorum çoğu sette. Bazen 3x10 da yaptığım oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sırayla izle:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hedefi yağ yakmak olan adama hipertrofi antrenman sistemi önermişsin. Bilmeden neden yanlış yönlendiriyorsun insanları?

İlk bir ay hatta adapte olamazsan iki ay boyunca salonda verilen Full-body programını uyguladıktan sonra kendine hedefin doğrultusunda program aramalısın. Yağ yakmanın büyük kısmı kardiyo ve besinlerini takip etmektir. O yüzden kardiyoyu hissiyatına göre yapma kesin yap. Antrenmandan önce 15 dakika koşu bandı. Antrenmandan sonra 30 dakika koşu bandı yapmalısın. Ancak yediklerini takip etmelisin hiçbir şey yemezsen veya dengesiz beslenirsen vücut yakacak ihtiyacını minerallerden ve proteinden karşılar bu da istemediğimiz bir sonuç olur. Diyetisyene gidip hedefini söylemelisin sana uygun bir beslenme programı çıkartmalı. Spor yaptığını, kardiyo sürelerini de söylemelisin.

Son düzenleme:
Karbonhidratta sıkıntı yok ancak protein açısından sıkıntı çekiyorum. Başlarda yumurta, tavuk yiyip proteinimi alıyordum ancak ikisi de bir süre sonra mide bulandırıcı gelmeye başladı. Şimdi pilavın yanında baklagiller yiyip protein almaya çalışıyorum.

Spordan sonra Migros marketlerde satılan protein süt var 26g protein barındırıyor içinde. 50 lira kadar bir fiyatı var. Spordan sonra hemen bir tane muz ve bahsettiğim sütü içersen protein açığını kapatırsın. Ayrıca maddi durumun el veriyorsa protein kahveler var onlara da bakabilirsin.
Tadı güzel şeyler olduğu için sıkılman çok zor. Bu işin direnci biraz da beslenme aslında. Öyle bir noktaya geliyorsun ki artık yediğin şeylerin tadını önemsememeye başlıyorsun. O zaman gelişim kaçınılmaz oluyor. Baklagilleri ihmal etme özellikle bezelye. Yumurtayı da sevmeye çalışmalısın .

Dostum gerçekten teşekkür ederim. Başlarda çok stres yapıyordum beslenme çok karışık geldiğinden, eğer dediğin gibi protein sütlerle, muzla protein ihtiyacımı karşılayabilirsem uzun bir süre öyle yapıp yumurtayı sevmeye çalışacağım.

her bölgeye 2 hareket yazıp yapıyordum gercektende incelme ve zayıflama oldu ama dezavantajı şu antreman suresi 1,5 saat den aşagı surmuyor bu yuzden kosubandı bısıklete fırsat kalmıyabılıyor. istersen aksamları yuruyusle belkı o acıgını kapatabılırsın.

Rica ederim kardeşim benim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Bahsettiğim süt, muz ve "Sek Protein Quark 165 G"(20g protein var 40TL fiyatı) olan bir ürün daha var Migros'ta. Bunlar tadı kötü olmayan şeyler ve protein ihtiyacının yarısını karşılarlar.

Definede de bulkta da antrenman programi oynamaz iskelet olarak. Kardiyo eklersin bi o. Beslenmede de öyledir bulka geçince sadece karbonhidrat miktarini 300 gram arttırsın mesela. Kilo alma kısmına geçersin buyuk degisim yoktur. Attigim 2 videonun her dakikasını izle sen kardeşim. Şu diyeti uygularsan da senin için süper olur:

Ek olarak herkesin düştüğü bir hatadır, şunları yap:

Kahvaltı:
1 muz + 3 yemek kaşığı yulaf(blendırda çek, iç)
1 ölçek protein tozu

Ara öğün(kahvaltıdan 4 saat civarı zaman sonra):
100gram pirinç unu(çikolata parçacıkları ile puding gibi oluyor)
1 ölçek protein tozu

Antrenman öncesi:
100 gram makarna
200 gram civarı tavuk(tercihen göğüs, makarna sosu ile iyi oluyor tavuklar.)

Antrenman sonrası:
100 gram makarna
200 gram civarı tavuk

Gece yatmadan:
3 yumurta(yufkali börek yap sevmiyorsan)

Yufkalı börek:
Whey protein: https://proteinocean.com/whey-protein?aroma=biskuvi&boyut=16kg
Pirinç unu: https://proteinocean.com/cream-of-rice

Eğer aylık 4 5bin TL ayıracak gucun varsa en azindan 1 ay dene bu sistemi. Dünyada ödeme(ödül) çeşidi sadece aylık ödemedir. Bir sistemin ne kadar faydali olduğunu 1 ay boyunca her gün işbaşı yapınca o zaman öğrenirsin. Ben hep protein oceandan alırım suplementleri. Guray10 kodu ile biraz indirimli alıyorum.

Son düzenleme:
Hocam rahatsız ediyorsam özür dilerim. Dediğiniz gibi kardiyolar ekledim antrenmana fakat onun dışında yazdığım makinelere eklemem gereken bir şey var mı fullbody için?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…