Öncelikle bu sorunun cevabını Technopat üzerinde aramanız pek doğru değil. Ancak soruya gelelim.
GH başlı başına size "iktidarsızlık" gibi sorunlar yaratmaz. Vücudunuzun natürel GH salınımını kapatmaz. Çünkü GH, AAS (Anabolik Androjenik Steroid) değildir. Yaşınız küçük, zaten şu an vücudunuzda yüksek miktarda GH salınımı gerçekleşiyor. Boyum uzasın, kemiklerim kalınlaşsın diye GH kullanırsanız belki boyunuz birkaç santim uzarsınız ancak genetiğinizin çok ötesine geçemeyeceksiniz. Belki de burnunuz kalınlaşacak, çeneniz kaybolacak ve kafatasınız garipleşecek, hatta belki de kanser olacaksınız. GH bunların hepsini yapabiliyor.
15 yaşındasınız ve 85 kilo bench yapabiliyorsunuz, bu gayet yeterli, düzgün ağırlıkta ve düzgün formda çalışmanızı öneriyorum ben. Ayrıca, GH pahalıdır, 500-600 TL'ye aldığınız GH size hiçbir fayda sağlamaz çünkü ya içinde hiçbir şey yoktur ya da etkisini göremeyeceğiniz kadar az şey vardır. BPC-157 araştırabilirsiniz.
Bunun dışında yazdıklarınıza gelirsek;
Diyeceksiniz 1.75 neyine yetmiyor gayet normal boy, insan 1.90 olmak istiyor be.
GH, sizi genetiğiniz 180'e kadar elverişliyse 190 yapmaz. Ayrıca daha çok küçüksünüz. 15 yaşındayken ben 175 bile değildim, hatta liseye yeni başladığımda 157'ydim, şu an 193'üm. Annem 174, babam 178.
Strong manleri görüyorum adam dev gibi 300-400kg deadlift yapıyor bu genetikle onları yapamicağım için insan özenmiyor değil.
Strongman'lerin neredeyse hepsinde genetik anomaliler var, mesela Eddie Hall'un vücudunda miyostatin normal bir insanınkine göre çok az, bu yüzden o kadar güçlenebiliyor. Powerlifter olursunuz, ama strongman olma yolundaki umudunuzu çok yükseltmemenizi öneririm.
Kısaca, düzgün bir kaynağınız olduğunu sanmıyorum, salondaki abilerin verdiği GH'u ben olsam kullanmazdım. Düzgün uyuyun, beslenmenize dikkat edin ve düzgün ağırlıklarla girin yeterli.