Fitness için creatine kullanmak gerekli mi?

Nickha

Kilopat
Daha fazla  
Uzun süredir fitness yapıyorum. Önceden creatine kullanmışlığım oldu. Fakat okuduğum bazı şeyler beni Creatine'den soğuttu. Yüzde şişkinlik ve ödem yapabileceği söyleniyor. Ama bir yandan da gelişimi hızlandırmak, daha hızlı kaslanmak ve daha hızlı güçlenmek için kullanmak istiyorum. Zorunda mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kreatin ödem yapmaz. Kreatinin asıl amacı kas içinde su tutumu. Bu su tutma ödem değildir. Yüzünüzdeki şişlik aldığınız kiloya göre değişebilir. Gelişimi hızlandırabilir. Gücünüzü arttırabilir ama beklentiniz kadar değil. Şart değil ama bir supplement kullanacak olsanız ilk olarak kreatin diyebilirim. Öncelikle böbrek sağlınız ile ilgili kan tahlilleri vermenizi öneririm.

Kreatin yalnizca spor icin degil, her bir saglikli insanin gunluk minimum 3-5 gram almasi gereken vucudun ihtiyac duydugu bir bilesendir. Ancak sporda kullanmak kas uzerinde ekstra bir gorunum ve guc katar. Kaslarin yenilenme surecini hizlandirir, beyin sagligi icin son derece onemlidir..

Odem yapma mevzusu da dogru degil. Duydugunuza degil, tecrube ettiginize inanin. Tecrube etmediginiz sey sizi korkutmasin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı