Fitness kilo aldırır mı?

bigrosee

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, 16 yaşındayım. Boyum 1.80, kilom 65. biraz zayıf olduğumu biliyorum ama fitnessa başlamak istiyorum. Hem güçlenmek hem de dış görünüşümü geliştirmek istiyorum. Sizce başlasam kilo alabilir miyim? Ne kadar sürede ideal kiloya ulaşırım? Ve beslenme önerisinde bulunursanız sevinirim.

Kilo alacak kadar yersen alırsın. Süreye takılma alışkanlık haline getir. Kişiden kişiye değişir. Fazla abartarak çalışma başlarda gaza geliyoruz ve sanıyoruz ki çok çalışırsak daha çabuk hedefe ulaşıyoruz. Spor da öyle bir şey yok. Keyif alarak yapmaya çalış. İşkenceye dönüştürme. 1 2 ay kasıp pestilini çıkartıp sonra bırakacak şekilde yapma. Süreye odaklanma sen elinden geleni yap videolar izle bilgilen kendini geliştir. Su içsen sana yarar o yaşta istersen evde vücut yap yine gelişirsin ama tabi fitness imkanın varsa salona gidebilirsin ama yaşın uymuyor ailenden izin alman gerekebilir.

Beslenme önerisi: Ye ye ye. Çünkü amacın kilo almak ama sporla birlikte yavaş yavaş daha fit olacak şekilde. Spor da iştahını biraz arttıracaktır. Tabi fazla sağlıksız şeyler ye anlamında demiyorum. Fazla cardio yapmana gerek yok bence ısınmak için yapabilirsin. Tabi yürüyüşün faydası var.

Ancak kilo almakta zorluk yaşıyorsan önce bir doktora görünmen iyi olabilir. Belki tahlil verir bir şeylerine bakar.

Eğer dövüş sporlarına ilgin varsa 1 taşta 2 kuş vurayım diye bir dövüş salonuna da yazılabilirsin. Hem bu zamanda kendini ve sevdiklerini korumak adına hem orada da spor gibi çalışılıyor. Tabi bir fitness değil ama yine de faydası olabilir. Keyif alacaksan o şekilde yapabilirsin. Ama birkaç ay fitness yapayım biraz kilo alayım sonra savunma için bir yere yazılırım da diyebilirsin.

Son düzenleme:
Hocam aklınıza kronolojik ne varsa söylemişsiniz çünkü o kadar karışık, yapılması ve öğrenilmesi + olarak doğru uygulanması bir o kadar zor spor.

Kesinlikle yeteri miktarda yapılması gereken bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…