Fitness programı iyi mi?

Atahan Kutlu

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese iyi akşamlar. 18 yaşındayım, 193 cm boyunda ve 140 kiloyum. Kilo vermek amacıyla spora başlamaya karar verdim. Bugün ilk günümdü. Spordaki hocaya ilk günüm olduğunu söyledim ve program yapabilir misiniz dedim. Bana özel program yazmadı, hazır yazlık olan programlardan birini verdi ve fotoğrafını çektirdi. Verdiği programdaki şeyleri 3 hafta yap sonra değiştireceğiz dedi. Şu anki verdiği program böyle:

Sizce iyi mi?

Çöpe at kral bunu.

Bence ilk bulka gir sonra definasyona gir kas kütlesi koyarsın eğer ki sıkı çalışırım diyorsan.

İlk etap full body yaptırır,ki sert alışman ve ileri de rahat etmen için. Bu standart bir programdır. İlk acemi olduğum zamanlar standart programın dahil faydasını görürsün. İlk etap uçar zaten etkileri vücutta. İlk 3-4 ay değiştirsin programını sonra yoluna bak. Önemli olan şu an programdan daha çok hareketleri doğru öğrenmen. Şu an Türkiye de body building yapıp,bilgili olmayan insan yok. Hocana uy,kimseye uyma. Öğrendikçe daha da mantığını çözüp,yoluna bakarsın.

Çöpe at kral bunu.

Bence ilk bulka gir sonra definasyona gir kas kütlesi koyarsın eğer ki sıkı çalışırım diyorsan.
Hocam pek de fazla bir bilgim olmadığı için nasıl yapabilirim bilmiyorum ama hafta sonları hiç müsait değilim sadece hafta içi akşam saatleri gidebilirim. Hem yeme programı olarak hem spor için ne önerirsiniz?

Hocam benim de pek fazla spor hakkında bilgim yok, hocalara danışırım düşüncesiyle gittim yazıldım fakat içerisi bayağı bir kalabalıktı ve hoca benimle hiç konuşmadı bile. Sadece hazır rastgele bir program buldu, fotoğrafını çek, bunları bunları yaparsın dedi.

İlk alış 2-3 ay kardeşim benim. Onları dert etme,zamanla oturur daha da. Sen hareketlerin doğru şeklini ve yapılışını öğren şu an. İnan bana

İlk alış 2-3 ay kardeşim benim. Onları dert etme,zamanla oturur daha da. Sen hareketlerin doğru şeklini ve yapılışını öğren şu an. İnan bana
Kas Ansiklopedisi al bunu çok yardımcı olur.

Kas Ansiklopedisi al bunu çok yardımcı olur.
Teşekkür ederim hocam. Aslında bunları biraz benim kendim araştırmam lazım ama beslenme olarak neler yapmamı önerirsiniz?

Teşekkür ederim hocam. Aslında bunları biraz benim kendim araştırmam lazım ama beslenme olarak neler yapmamı önerirsiniz?
Sen 140 kilosun. Yani günlük spor çıkışında alman gereken protein günlük 224 gram. Her gün için bu. Pilav ve makarna minimal yağ ve günlük tuz miktarını ayarlaman gerek. Spor çıkışında yemeğin bu olur. Ancak daha detaylı istersen,benim mesleğim antrenörlük. Yani,maalesef ki diyetisyen değilim. Sana tercihim diyetisyene başlayıp,daha sağlıklı,daha kontrollü bir diyet programı ile spora devam etmendir. Herhangi yanlış gramaj protein,karbonhidrat,tuz,yağ gramajı senin sağlığından edecektir. Bu yüzden gerekli yere gerekli mesleğe danışmandır doğru olan. Bunun haricinde sana kulak bilgisi veren,geleceğinde ki sağlığın ile oynar. Zayıflarken protein yüksektir. Karbonhidrat enerji demektir. Ancak dediğim gibi karbonhidrat vb şeyleri diyetisyene başvurmanı yoksa bir deneyimli hoca üzerinden yemek programı almanı tavsiye ederim.

224gram?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…