Fitness programı iyi mi?

Mertyılmaz12

Femtopat
Merhaba, 2 aydır uyguladığım bir program var ama hiç de aklıma gelmedi foruma danışmak. Dün gece de aklıma geldi, acaba yanlış mı yapıyorum diye sorayım dedim. Sizce programım iyi mi? Kötüyse neleri değiştirmeliyim, söyler misiniz?

Göğüs:
Machine chest press 3x8
Chest fly 3x8

Triceps:
Triceps pushdown 3x8
Triceps extension 3x8

Sırt:
Lat pulldown 3x8
Cable seated row 3x8

Biceps:
Cable biceps curl 3x8
Hammer curl 3x8

Omuz:
Shoulder press 3x8
Machine lateral raise 3x8

Karın:
Plank 3x tükeniş
Crunch 3x12

Progressive overload yapıyorum (her hafta tekrar sayısını 2 arttırıyorum, tekrar sayısı 12'ye ulaşınca 5 kg ağırlık arttırıp 8 tekrara düşüyorum), fullbody haftanın üç günü yapıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Göğüs için haraketlerin biri yerine üst göğüs hareketi yapılabilir. Triceps’te bahsettiğiniz extension hareketi, eğer overhead extension ise öyle kalabilir. Sırtta, orta sırt için row hareketini geniş tutuşla yapın ve trapez için vertical shrug veya Kelso shrug ekleyebilirsiniz. Ayrıca alt sırt için back extension yapılabilir. Omuzda ise arka omuz izole hareketi olarak herhangi bir reverse fly eklenebilir. Fakat bacak kısmını anlamadım; bacak çalışmayacaksanız da en azından back extension yerine RDL yapın. Çünkü RDL, compound bir hareket olduğu için bacakta hamstringleri de çalıştırır; fakat bacak antrenmanı kadar verim almazsınız çünkü bacakta birsürü kas var vücuttaki kasların %45 50 si bacaklarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…