Merhaba sizce üst vücut-bacak+omuz-üst vücut-bacak+omuz şeklinde yapılan 4 günlük bir program iş yapar mı? (Omuzu üst vücutta değil bacak günü çalışıyorum.).
Merhaba sizce üst vücut-bacak+omuz-üst vücut-bacak+omuz şeklinde yapılan 4 günlük bir program iş yapar mı? (omuzu üst vücutta değil bacak günü çalışıyorum.).
Odaklı diyorum hocam. İki günde de hem itiş hem çekiş kasları çalışacak. Bir güne göğüsle öbür güne sırtla başlayacaksınız ikisini de tam kuvvetinizdeyken çalışmış olmak için o kadar.
Odaklı diyorum hocam. İki günde de hem itiş hem çekiş kasları çalışacak. Bir güne göğüsle öbür güne sırtla başlayacaksınız ikisini de tam kuvvetinizdeyken çalışmış olmak için o kadar.
Merhaba sizce üst vücut-bacak+omuz-üst vücut-bacak+omuz şeklinde yapılan 4 günlük bir program iş yapar mı? (omuzu üst vücutta değil bacak günü çalışıyorum.).
Merhaba sizce üst vücut-bacak+omuz-üst vücut-bacak+omuz şeklinde yapılan 4 günlük bir program iş yapar mı? (Omuzu üst vücutta değil bacak günü çalışıyorum.).
Konu sahibinin sorduğu şekilde her kas haftada 2 kere uyarılacak. Sizin verdiğiniz tavsiyeyle ise kollar dışı 1 kere. Bu da kas gelişimi için az. Bacaktan önce de çalışabilir omuzu bir sakınca yok.
Herkesin kendince bir programı var. kendi programında da illa kas koyarsın değişik hareketler yapıp kendini sakatlamazsan. Eğer ilk defa fitness yapıyorsan sana önerilerim şu şekilde
Önce bir enduranceni geliştir bir kalbi akciğeri topla 4 hafta haftanın 5 günü yarım saat kardiyo yap kardiyonu yaparken nabzın (220-yaş) sayısının yüzde 50-75 arasında tut bu orta seviye bir kardiyo sayılır
Daha sonra push pull leg olur üst - alt vücut hangisi hoşuna gidiyorsa seç illa vücudun toplar. Kuvvet antrenmanları sonrası 15 dk 20 dk kardiyo eklersin tamamdır. Kuvvet antremanın 1 saati geçmesin saatlerce duranlardan olma. Temel hareketleri yap ilk başta makinelerden daha fazla faydalanabilirsiniz. Bench press yerine makine chest press gibi squat yerine leg press makinelerinden faydalanın 1 ay sonra serbestlere geçin
Ek olarak, günümüzde salonlarda peynir ekmek gibi testo satan pt ler 'abiler' var ilk başta gelişimin yavaş olduğunda moralin bozulup bu işlere girme yada yanlış program yapıyorum diye ayda bir program değiştirme. Sporda devamlılık esastır tak kulaklığını yap sporunu geç. İyi forumlar