Fitness'tan anlamayan kişi evde nasıl spor yapmalı?

Yiğit aa

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba, fitnesden hiç anlamıyorum ve evde spor yapmaya başlayacağım ilk olarak kalori açığını hesapladım ve 2500 çıktı ben 1800-1900 falan almayı planlıyorum egzersiz ise yapay zekay program oluşturdu pazartesi-salı-persembe-cuma günleri şimdi kalori açığıni hesapladıgimda kaç gram protein, karbonhidrat, yağ almam gerektiğini yazdı bunu da benim tutturamam çok zor o yüzden sağlıklı beslenmeden yeter mi yani o oranlara yakın olmasam bile vücut yağ yakar mı? Fitness başlama amacım ise alt vücudum üst vücuduma göre kalın olması yani bu da kalçamin çok büyük görünmesine neden oluyor bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Yanlış bir şey yapmak istemiyorum.

Evde çok zor. Yapılamaz değil ama hem disiplinini sağlamak çok zor hem de serbest vücut ağırlığıyla yapılan hareketler de çok kısıtlı sakatlanma ihtimalin yüksek. Bence imkanın varsa spor salonuna yazıl.

Malzeme olarak evde dambıl ve halter var

1 ay boyunca yapabilirsen günde 100 şınav mekik squat yap. Dambıllarla da biseps çalıştır çıktığınca. Spora başlarsan ilk gün gittiken sonra 1 hafta gidemiyorsun zaten. Sakat leylek gibi geziyorsun ortada. Öncelikle vücudundaki hamlığı kaldır.

Malzeme olarak evde dambıl ve halter var.

Eğer bel bölgendeki yağları giderip fit bir vücut istiyorsan kardiyoya ağırlık vermelisin. Günde 1 saat kardiyo yapıp kalori açığı oluştur ve en önemlisi yeterli miktarda protein al yoksa kiloyu kastan da kaybedebilirsin. Ayrıca deri sarkmasını önlemek içinde ağırlık antrenmanı yapmalısın. Yapay zekaya evde dambıl ve halterinin olduğunu söyle sana 4 veya 5 günlük bir program hazırlasın çünkü yapay zeka iyi program yazıyor gerçekten fakat kilonun ve yağ oranının fazla olduğunu amacının fit olmak olduğunu da belirt. Burada ağırlık çalışmandaki amaç kas yapmaktan ziyade deri sarkmasını önlemek ve sıska olmamak olmalı. Ağırlığını dambılla hareket yapmaktan çok kardiyoya vermelisin.

Kardiyoya çok zamanım olmuyor fakat her sabah 2 km yürüyorum ve öğlende 2 km yürüyorum

Kardiyoya çok zamanım olmuyor fakat her sabah 2 km yürüyorum ve öğlende 2 km yürüyorum.

O yürüyüşü 10 15 kilo yükle günde 5 kilometre olarak ben de yapıyorum. Üzerine bayır yukarı cık in vs. gel gelelim 165 80 kilo adamım. Vücudun alışılmışın dışında bir harekete ihtiyacı var. İp atlama mekik plank vs. normal yürüyüşün sağlık açısından yararı olsa da kilo vermek amacıyla aman aman bir etkisi olduğunu kendim üzerinden düşünmüyorum.

Kardiyoya çok zamanım olmuyor fakat her sabah 2 km yürüyorum ve öğlende 2 km yürüyorum.

Hocam eğer yağ yakmak istiyorsan yürümen gerekiyor. Koşu değil yürümek. İnsan yürüyünce koşuya göre daha fazla yağ yakıyor çünkü. Bunun sebebi de insan koşarken enerji depolarına yönelip onları tüketirken yürüme sırasında yağ depolarından enerji ihtiyacını karşılıyor daha düşük volüme sahip olduğu için. Günlük 4km ise normal bir insanın günlük kat ettiği mesafe. Sana tavsiyem bunu 10km üzerine çıkarmaya çalış. Eğer yürüyüş bandına erişim imkanın varsa eğimli şekilde yürüyebilirsin kaç km yürüdüğün yürüyüş bandında yazar.

Yapay zeka böyle bir program oluşturdu bu program amacımı karşılar mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-05-09-21-45-16-347_com.openai.chatgpt.jpg
    102,6 KB · Görüntüleme: 18
Yapay zeka böyle bir program oluşturdu bu program amacımı karşılar mı?

Hocam yolladığım program hipertrofi açısından size daha yararlı olur. Burada tavsiyem her hareketi önce YouTube'dan doğru formda nasıl yapıldığını izle ve iyice kavra çünkü doğru formda yapmazsan kendini sakatlayabilirsin. Her set arasında 1 dakika kadar dinlen yeni harekete geçerkende 2-3 dakika kadar dinlen. Ayrıca sana attığım programın setleri biraz fazla. 3 set olanları 2 sete 4 set olanları 3 sete indirebilirsin. Vücudun 1-2 ay sonra alıştığında 3 sete tekrar programı çekebilirsin. 4. günü özellikle full kardiyoya ayırdım fakat bu kalan üç günde kardiyo yapmayacağın anlamına gelmiyor. Dediğim gibi günlük 4km yürüyorsan bunu en azından 6-7'ye çıkartmaya çalış. Eğer program ağır gelirse bazı hareketleri tek sete bile düşürebilirsin çünkü amacın şu an kas geliştirmekten ziyade kilo vermek. Ayrıca deadlift ve sırt hareketlerinde doğru forma özellikle dikkat et yoksa belini sakatlarsın.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-10 210349.png
    25 KB · Görüntüleme: 11
  • Ekran görüntüsü 2025-05-10 210353.png
    21,3 KB · Görüntüleme: 15
  • Ekran görüntüsü 2025-05-10 210356.png
    27,7 KB · Görüntüleme: 11
  • Ekran görüntüsü 2025-05-10 210400.png
    19,4 KB · Görüntüleme: 11
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…