FiveM başlangıç tavsiyeleri

1xcs

Decapat
Daha fazla  
FiveM'e yeni başladım ve PD rolü yapıyorum ama oynarken mesela bazen bazı şeylere cevap veremiyorum mesela departmanlar ve rütbeleri rankları nedir ne görev yaparlar (Sarp, Bcso, Lssd) bunun yanında polis telsiz kodlarına tamamen nereden erişebilirim? Me/do komutlarını mesela nerelerde daha uygun kullanabilirim ya da ihbarlarda daha iyi nasıl bir iş sergilerim, tavsiyeleriniz nelerdir? Aklıma bazı şeyler gelmedi ama her şeye açığım.

Bunlar senin oynadığın sunucuya göre değişebiliyor, en doğru bilgi için eğitmenine veya üst rütbeli birisine sormalısın. Komut kullanımında ise fiziksel olarak yaptığın bir durumda "me" komutu (Örnek: /me Arabanın kapısı kapatır.), bir durum belirtmek için "do" komutunu kullanacaksın (Örnek: /do Arabanın kapısında çizikler vardır.).

Daha oyuna yeni başlamışken seni PD'ye alan sunucudan ayrılıp yeni bir sunucu bularak başlayabilirsin.
aynen keke bir sen haklısın zaten

Aslında daha önceden de pd rolü yaptım ama çok fazla güvenmediğim için kendime fazla etkileşimde olmuyordum daha çok söyleneni yaptığımdan aslında çoğu şeyi kural olarak yapıyorum ama rolde geriliyorum bazı şeylerir yaparken.

Zamanla alışırsın.
Daha oyuna yeni başlamışken seni PD'ye alan sunucudan ayrılıp yeni bir sunucu bularak başlayabilirsin.
Zaten 2-3 büyük sunucu dışında (Türkiye'de) adam akıllı rol yapılabilen sunucu kalmadı, oradan çıksa gideceği çoğu sunucu yine düşük seviyelerde olacak.

Yukarlarda birisi rp master + sanırım.

PD rolü bence telsiz kodlarından ve biraz fight ibaret rol. (bence)

PD rolü yapan kişiler var youtube baka bilirsin, Eğitimler falan oluyordu oyun içi onlara katılım sağla ve hangi sunucu bu hiç eğitim vs olmuyor mu ?

Zamanla alışırsın.

Zaten 2-3 büyük sunucu dışında (Türkiye'de) adamakıllı rol yapılabilen sunucu kalmadı, oradan çıksa gideceği çoğu sunucu yine düşük seviyelerde olacak.

Zaten önceden onluk kod yerine örnek olarak kod-3 kod-5 vs kullanıyorduk onluk kodda alışması biraz zorladı ama onun dışında başka departmanlardan adamlarla role girerken onun rankına uygun girmek için aslında rankları detaylı sordum zaten dediğin gibi zamanla her şey oturacak yerine.

Hangi sunucuda oynuyorsunuz ? Eğer orada isem yardım ede bilirim.

Aslında eğitimler oluyorda rol içinde tak diye sormak istemediğim için yavaş yavaş bazı terimlerden yola çıkmak için sordum.
Bazı arkadaşlar kendini Master sandığı için karşısında ki insanı ezmeye bayılıyorlar.

Hangi sunucuda oynuyorsunuz ? Eğer orada isem yardım ede bilirim.
Massive

Daha önce hiç oynamadım görmedimde.
Olsaydım beraber oynaya bilirdik en kötü şakacı kası olurduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…