FiveM FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 10

UfukErsoy

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rtx 3070Ti
i7 12700h
32gb ddr5 4800mhz ram
2+1tb ssd
2k 165hz
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,

FiveM'de 30-45 FPS alıyorum genelde ama çok FPS düşüyor nedense. Grafikler falan düşük zaten. Kasmadan oynamamın bir yolu var mı? Grafik çöp olsa da oynarım.

Sistemim:
  • G4560.
  • GT 430 1 GB (OC yaptım)
  • 8 GB 2400 MHz RAM
  • H110M PRO-Vhl
  • 600W PSU
  • LG LED monitör (768p)

GTA 5 160 GB 7200 RPM HDD'de kurulu.
Story modu DX10'da high ayarlarda sabit 30 FPS, normal ayarlarda 30-60 FPS arası oynuyorum. Online'da yine 30-60 arası. FiveM'de 30-45 alsamda sık sık FPS düşüyor. Elimde 4 GB daha RAM var ama tek slot bozuk diye takamıyorum. Yeni anakart alsam FPS düşme sorunu çözülür mü RAM 12 GB olunca? Ben bu oyunu kasmadan nasıl oynarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
FiveM ve normal GTA 5 arasında dağlar kadar fark var, FiveM scriptli oluyor genelde o yüzden FPS düşüşü yaşıyorsunuz. İşlemciniz GTA için çok kötü değil ancak değişmesi gereken ekran kartı.

GT 430 nasıl performans verir bilmiyorum fakat FiveM çok stabil çalışmıyor. Günümüzde üst düzey bilgisayarlarda bile kasabiliyor. FPS düşmesi sorununun çaresi ise RAM olabilir diye düşünüyorum. Arkadaşlarımda aynı sıkıntı çekiyordu, 8 GB RAMlerini 16 GB'a tamamladılar, FPS düşmesi sorunun gittiğini söylediler.

Merhaba arkadaşlar,

FiveM'de 30-45 FPS alıyorum genelde ama çok FPS düşüyor nedense. Grafikler falan düşük zaten. Kasmadan oynamamın bir yolu var mı? Grafik çöp olsa da oynarım.

Sistemim:
  • G4560.
  • GT 430 1 GB (OC yaptım)
  • 8 GB 2400 MHz RAM
  • H110M PRO-Vhl
  • 600W PSU
  • LG LED monitör (768p)

GTA 5 160 GB 7200 RPM HDD'de kurulu.
Story modu DX10'da high ayarlarda sabit 30 FPS, normal ayarlarda 30-60 FPS arası oynuyorum. Online'da yine 30-60 arası. FiveM'de 30-45 alsamda sık sık FPS düşüyor. Elimde 4 GB daha RAM var ama tek slot bozuk diye takamıyorum. Yeni anakart alsam FPS düşme sorunu çözülür mü RAM 12 GB olunca? Ben bu oyunu kasmadan nasıl oynarım?
Senden iyi bir sistemim olduğu halde ben de düşük ayarlarda FPS sıkıntısı yaşıyorum. FiveM geneli zaten dediğin FPS değerlerinde oynuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
FiveM ve normal GTA 5 arasında dağlar kadar fark var, FiveM scriptli oluyor genelde o yüzden FPS düşüşü yaşıyorsunuz. İşlemciniz GTA için çok kötü değil ancak değişmesi gereken ekran kartı.

Evet farkındayım ama 1GB ekran kartıyla oynayan var sunucu da 12 GB RAM'i ve Ryzen serisi bir işlemcisi vardı sanırım.
GT 430 nasıl performans verir bilmiyorum fakat FiveM çok stabil çalışmıyor. Günümüzde üst düzey bilgisayarlarda bile kasabiliyor. FPS düşmesi sorununun çaresi ise RAM olabilir diye düşünüyorum. Arkadaşlarımda aynı sıkıntı çekiyordu, 8 GB RAM'lerini 16 GB'a tamamladılar, FPS düşmesi sorunun gittiğini söylediler.

Evet RAM'i yüksek olanlar kasmadığını söylüyor. Sunucu da bir arkadaş Ryzen 5 2600 8 GB RAM ve 1660 Super ekran kartıyla takılmadan oynuyor mesela. Bende RAM'i 12 yapıp şu takılmadan kurtulmayı deneyeceğim.
Senden iyi bir sistemim olduğu halde ben de düşük ayarlarda FPS sıkıntısı yaşıyorum. FiveM geneli zaten dediğin FPS değerlerinde oynuyor.

Evet biliyorum bizim sunucuda Max 60 görenleri duydum geneli 30-45 arası oynuyor ama sabit FPS'le benim ki aniden 20'ye falan düşüyor drop oluyor sabit dursa keşke.
FiveM'in içinde çok fazla mod, eklenti var ve bu modlar, eklentilerin çoğu optimizasyonsuz şekil de ekleniyor. Bu durumda FPS düşüşü kaçınılmaz oluyor.

Evet bence de FiveM'de sunucuların kullandığı birçok scriptin optimizasyonu çok kötü mecbur böyle oynayacağız yani.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı