Merhaba ben FiveM'de ekran kartımın daha fazla performans vermesini istiyorum ancak hep CPU kullanılıyor GPU %10-20 de oluyor CPU ise %90-80 nasıl düzeltebilirim?
Merhaba ben FiveM'de ekran kartımın daha fazla performans vermesini istiyorum ancak hep CPU kullanılıyor GPU %10-20 de oluyor CPU ise %90-80 nasıl düzeltebilirim?
Darboğaz oluyor, grafikleri arttırmalısınız bu şekilde ekran kartına binen yük artıp CPU'ya binen yük azalacaktır. Bu da hem FPS'sini arttırıp hem de darboğaz ve bu düşük GPU kullanımını düzelticektir, başka bir şey yapamazsınız.
İzleyiniz. Videoda eski arayüz var. Şimdi sağ üstte ayarları tıklayıp oyun seçeneğinden en üstte aktif edebilirsin, gpu yu daha yüksek miktarda kullanacak ayarı.
Arkadaşın sorunu CPU az kullanılıyor GPU az kullanılıyor değil, işlemcinin yüksek kullanılıpda ekran kartının az kullanılması ve bu da darboğaz oluyor demek ekran kartına binen yükü arttırması lazım.
İzleyiniz. Videoda eski arayüz var. Şimdi sağ üstte ayarları tıklayıp oyun seçeneğinden en üstte aktif edebilirsin, gpu yu daha yüksek miktarda kullanacak ayarı.