FiveM GPU'yu kullanmıyor

Furkan_sss

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte RTX 3060 TI Gaming OC
GIGABYTE H610M H 3200MHz DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI D-Sub mATX Anakart
Intel i3-12100F Dört Çekirdek 3.30 GHz İşlemci
G.Skill (2x8GB) Ripjaws V Gaming Serisi 3200 MHz
RAM
16
SSD veya HDD modeli
512
Ekran kartı
RTX 3060ti
İşlemci
i3 12100f
1732645927195.png

Arkadaşlar FiveM de hangi sunucuya girersem gireyim, hangi dosya silersem sileyim sonuç bu şekilde ekran kartı kullanımı, bazen %5-6 civarına düşüyor. FPS düşmesi yüzünden hareket bile edemiyorum. Çözümünü bilen var mı?

Hocam FiveM ekran kartı kullanımı sıkıntılı zaten ayarları olabildiğince yüksek tutun çalışmasını sağlayacaktır.
daha önce denedim fakat işe yaramadı

Ayarlar ile sadece belirli bir kullanım artar FiveM CPU ve RAM odaklı çalışır sadece GTAProcces kendisi için yeteri kadar GPU kullanır.

NVIDIA ekran kartınız olduğu için masaüstünden kontrol paneline erişip 3D ayarları yönet sekmesinden yapacağınız ayarlar hem FPS hem GPU kullanımına etki edecektir.

%85-90 FiveM için yeterli ve sağlıklı olan değerdir.

Sisteminiz ve yapacağınız rol/oynanış şekline göre internet üzerinden kaynakları araştırıp ayarlarınızı yapabilirsiniz. Size şunları açın kapatın demem doğru olmaz

Ayarlar ile sadece belirli bir kullanım artar FiveM CPU ve RAM odaklı çalışır sadece GTAProcces kendisi için yeteri kadar GPU kullanır.

NVIDIA ekran kartınız olduğu için masaüstünden kontrol paneline erişip 3D ayarları yönet sekmesinden yapacağınız ayarlar hem FPS hem GPU kullanımına etki edecektir.

%85-90 FiveM için yeterli ve sağlıklı olan değerdir.

Sisteminiz ve yapacağınız rol/oynanış şekline göre internet üzerinden kaynakları araştırıp ayarlarınızı yapabilirsiniz. Size şunları açın kapatın demem doğru olmaz
hangi ayarların neye etki ettiğini bilsem yapacam da bilmiyorum

Hangi ayarların neye etki ettiğini bilsem yapacağım da bilmiyorum.

Ayarların açıklandığı videolar YouTube üzerinde mevcut, çok sayıda karşılaştırmalı gösteren videolar var.

Bunun haricinde FiveM için spesifik ayarlar yayınlayan kişiler de mevcut.

Technopat üzerinden kontrol paneli ayarları ve açıklamaları gibi kaynaklara da bakabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı