FiveM için kaç GB RAM lazım?

Zeunix

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Fivema 8 GB RAM ile başlamıştım. Fakat çok FPS düşmesi yiyordu. 16 GB RAM alacağım. Bu o sorunu düzeltir mi? Şimdiden söyleyeyim sunucuya göre değil. 20-30 sunucuda denedim.

Sistemim;
İşlemci: Intel(R) Core(tm) i5-3470 CPU @ 3.20GHz
Ekran kartı: MSI GeForce GTX 1050.
RAM: Şu anlık 8 ama 16 yap düzelir derseniz 16 yapacağım.
Platform: Microsoft Windows 10 Pro 64-bit

Son düzenleyen: Moderatör:
FiveM sadece RAM odaklı bir oyun değil. İşlemci daha önemli çünkü Online bir oyun.

Gayet yeterli özellikler ekran kartı kaç GB bilmiyorum ama 1050 olduğuna göre o da iyidir oynayabilirsiniz sıkıntı olmaz kasma olursa grafik düşürün RAM konusu ise arttırırsanız daha akıcı olabilir veya biraz daha yüksek grafikte oynayabilirsiniz performansa bağlı yapın grafik ayarlarını eğer çok iyi ise sorun olmuyor ise istediğiniz gibi de yapabilirsiiniz.

1050ti 16 ram ile BORP oynuyorum ayarlar orta seviyeli herhangi bir sorun yok sadece ara sıra fps drop oluyor

FiveM sadece RAM odaklı bir oyun değil. İşlemci daha önemli çünkü Online bir oyun.
İşlemcim fivemin önerdiği işlemciye tam olarak uyuyor.

1050ti 16 ram ile BORP oynuyorum ayarlar orta seviyeli herhangi bir sorun yok sadece ara sıra fps drop oluyor
İşlemcini söyler misin.

Arkadaşlar rami 16 yaptım ayrıca format attım hiç kasma yok.

Son düzenleme:
Konunun üstünden bayağı bir geçmişte, 16 GB da lakin az geliyor drop sorunu yaşıyorum ben o yüzden 32 GB yaptım RAM'leri deneyip bakalım.+

Konunun üstünden bayağı bir geçmişte, 16 GB da lakin az geliyor drop sorunu yaşıyorum ben o yüzden 32 GB yaptım RAM'leri deneyip bakalım.+
Büyük ihtimal ana kartınızda sorun var hocam. Yakın zamanda termal macunu yenilediniz mi?

Anakartta ne gibi bir sorun olabilir? işlemci termal macunu ve ekran kartının macun gayet iyi durumda
Yakın zamanlarda aynı sorunu yaşamaya başlamıştım fakat anakart değişimi yapınca en az 60 fps'e düşmeye başladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…