FiveM'de kaplamalar yüklenmiyor

Arda Kuruçim

Kilopat
Daha fazla  
Sorun başlıkta belirttiğim gibi FiveM'de kaplamalar geç yükleniyor. Oyun HDD üzerine kurulu.

Sistem özelliklerim:
8 GB DDR4 2133 MHz RAM.
RX570 8 GB VRAM ekran kartı.
i5-7400 işlemci.
H110M-K anakart.
650W 80+ PSU.
240 GB SSD.
1TB HDD.

Sorun neden kaynaklı olabilir?

İşlemcinin ısınmadığına eminim fakat oyunda %100'e vuruyor kullanım. Arkada hiçbir program açık değil TeamSpeak dışında.

HDD'nin Crystal disk mark testi şu şekilde:

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    19,7 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorun, oynadığın sunucudan kaynaklanıyor olabilir. Aynı zamanda senden kaynaklanıyor olabilir.
8 GB RAM, FiveM için fazlasıyla yetersiz. Aynı zamanda FiveM, işlemciyi tam anlamıyla sömürüyor. Düşük ayarlarda oynuyorsan, işlemcin bir ihtimal ekran kartına darboğaz yapıyor olabilir. Sunucudan sunucuya Drop, FPS, kaplama yüklenmesi vs. değişiyor.

Oynadığım sunucuda benden başka sorun yaşayan yok. Ramden olduğunu düşünmüyorum çünkü ram kullanımı çok yüksek değil. İşlemciden olabilir çünkü ayarları yükselttiğimde sorun bir nebzede olsa düzeliyor ama bana kesin çözüm lazım.

Oynadığım sunucuda benden başka sorun yaşayan yok. Ramden olduğunu düşünmüyorum çünkü ram kullanımı çok yüksek değil. İşlemciden olabilir çünkü ayarları yükselttiğimde sorun bir nebzede olsa düzeliyor ama bana kesin çözüm lazım.
FiveM için, 8 GB RAM, kesinlikle yetersiz. 8 GB RAM varsa zaten, min. 2 GB'ı sistemin kendisine aldığı olur. 8 GB RAM daha ekleyebilirsin. Ayarları yükseltmek, işlemcine bindirdiğin yükü azaltır ve işlemcin biraz daha rahatlar, daha rahat işlemleri yapabilir. Kesin çözüm, dediğim gibi işlemci yükseltmesi olabilir. RAM yükseltmesi kesinlikle olmalı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı