Çözüldü Fix Attempted Execute of NoExecute Memory Blue

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mehdi

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Özel Güvenlik
Bilgisayarımı daha yeni topladım 2. günü sayılır. Forumda Recep ağabeyin Winndows 10 UEFI Format atma rehberine göre Windows 10 Pro 1903 sürümünün temiz kurulumunu yaptım. Teknobiyotik'den almıştım PC'yi. Kendilerinden BIOS güncellemesini ve RAM'lerin frekans ayarlarını yapmalarını rica ettim. Sağ olsun yapmışlar. Fakat bazen dosya aktarımı yapar iken, bazende hatta çoğunlukla oyun oynarken aşağıda ve başlıkta atmış olduğum hatayı alıyorum.. Delirme noktasına geldim.

• Ryzen 5 2600
  • Galax GTX1060 6GB EXOC
  • 16GB DDR4 3000MHz ADATA
  • ASROCK B450M HDV

Sorun formatlık mı nedir anlamadım. Bazen uzun aradan sonra, bazen kısa süre sonra yapıyor.

MAVİ EKRAN.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Buyrun. Bu arada bios sıfırlayınca. Burda ramlar 2667MHZ gözükmeye başladı.. Bios da otomatiğe almıştım fakat orda 3000MHZ ayarlı gözüküyordu. Xmp profili seçince ramın voltaj değeri artıyor 1.350 oluyor ve kırmızı renkli bu yazı..

Dosya Ekleri

• ramm.jpg
    ramm.jpg
    58,6 KB · Görüntüleme: 141
Şimdide nonpaged hatası verdi. Mavi ekran. Ramleri xmp profili ile 3000mhz yapınca. Voltajı oto yaptım.

Çözüm
OC yaptın mı ? Yaptıysan iptal et.
BIOS güncelle.
Nvidia ekran kartını DDU ile sil ve en güncelden 1 eski sürümü yükle.
OC yapmayı bilmiyorum. BIOS default ayarları çektim sadece. Bundan sonra düzelmişti. Fakat RAM MHZ düşük görünce XMP profilini seçip oradan RAM'lerin asıl değeri olan 3000 MHZ yaptım. Voltajıda 1.350 olarak görüyordu. O kısmıda AUTO yaptım. Bu kadar. BIOS'um güncel diye biliyorum. Güncelleyip yolladık demişlerdi. Güncel değil mi ? Tamamdır DDU ile kaldırıp tekrar dönüş yaparım.

IMG_20190525_011547.jpeg

Hocam BIOS güncellemeyi flash ile yapamadım. Asrock anakartta bulamadım videolu anlatımını. Diğer dediklerimiz yaptım ve forum içinde bu durumla ilgili bir kaç konu gördüm. AMD Ryzen 5 2600 ün AMD tarafından 2933MHZ de sağlıklı çalıştığı belirtilmiş. Bende RAM MHZ'ni 2933 yaptım. Önceden görev yoneticisinde tam MHZ'i yazmazdi yazmaya başladı ve dün geceden beri kesinlikle hata almadım. Galiba sorun çözüldü
Güncel değil görünüyor.

Peki USB nin biçimlendirme şekli ne olmalı NTFS'mi FAT 32 mi ?
BIOS için ROM dosyanı USB belleğe atıp tools menüsünden Instant flash bölümünden güncelleyebilirsin.
Hocam çok teşekkür ederim. BIOS güncellemesini düzgün bir şekilde sorunsuzca yaptım. Sorun çözüldü galiba. Konu başlığını çözüldü olarak işaretleyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı