Fixing (C:) Stage 2 hatası

397448

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba! Tamı tamına 1 gündür aynı ekranda. Yüzde yüz tamamlanıyor sonra tekrar başlıyor. Tekrar yüzde yüze gelmesi yaklaşık 4-5 saat sürüyor. Nasıl düzeltebilirim?
Eskiden de olmuştu format atamıyordum. Bi' gün tekrar format atmayı denemek istedim ve başardım (1 ay önce). O günden bu güne kadar sorunsuz bir şekilde çalıştı.
2 gün önce gitti. Dün bu saatlerden beri bilgisayar açık ve hala aynı ekranda. Bitiyor yeniden başlıyor.

Bilgisayar hiç açılmıyorsa muhtemelen donanımsal bir sorun olabilir. Windows'un amacı C Diskini denetlemek ve hata varsa onarmak ancak bu bahsettiğiniz gibi uzun süren bir süreç değil maksimum 5-10 dakika sürebilecek bir işlem. Daha uzun sürmesi donanımsal bir sıkıntı olduğunun belirtisidir.

Bilgisayar hiç açılmıyorsa muhtemelen donanımsal bir sorun olabilir. Windows'un amacı C Diskini denetlemek ancak bu bahsettiğiniz gibi uzun süren bir süreç değil maksimum 5-10 dakika sürebilecek bir işlem. Daha uzun sürmesi donanımsal bir sıkıntı olduğunun belirtisidir.
Açılıyor fakat dediğim gibi hard diski "onarıyor".
Aynı sorunu ben de yaşadım. Büyük ihtimalle o disk ölmüş.
Çözebildin mi peki?

Çözebildin mi peki?
Dediğim gibi HDD'nin ömrü bittiği için sectrorler arası bözülma (badsector) dediğimiz olayı yaşıyorsunuz.

Kim eksi puan atıyor bilmiyorum fakat kendi fikri varsa dinleyelim.

Son düzenleme:

Çözebildin mi peki?

Şu şekilde çözdüm. O diskin bağlantısını söktüm ve bilgisayarı açtım sorunsuz. Daha sonra bilgisayarı kapatıp bağlantıyı tekrar sağladım bu sefer fixing kısmını bekledim ve biraz süre geçince açıldı. Şu an kullanıyorum o diski ama sağlığı %20 kalmış.

Dosya Ekleri

• 16367408654811125191015838650948.jpg
    16367408654811125191015838650948.jpg
    200,9 KB · Görüntüleme: 317
Sağlık değerleri de iyi.
İyi değil. Disk kontrolü yapmasının ve uzun sürmesinin sebebi diskte sorunlu olabilecek sektörlerin olması.
Disk kontrolünü kapatmak istiyorsanız buradaki adımları uygulayabilirsiniz.
Diski düzeltmek için Low Level format gerekiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı