Fiyat performans amfi önerisi

LypherX

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Elektro gitara başlayacağım ve daha önce hiç kullanmadım. 2 gitar arasında kaldım. Birini aldıktan sonra yanına ne almam gerekiyor? Sadece amfi yeterli oluyor mu?

1. gitar: Ibanez GRG170DX-BKN GIO RG Serisi Black Night
  2. gitar: Ibanez GRGA120-BKN Elektro Gitar (kılıf + pena)

Dediğim gibi hiç bilgi sahibi değilim. Bu gitarlardan birini aldıktan sonra yanına ne almam gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba. Elektro gitara başlayacağım ve daha önce hiç kullanmadım. 2 gitar arasında kaldım. Birini aldıktan sonra yanına ne almam gerekiyor? Sadece amfi yeterli oluyor mu?

1. gitar: Ibanez GRG170DX-BKN GIO RG Serisi Black Night
  2. gitar: Ibanez GRGA120-BKN Elektro Gitar (kılıf + pena)

Dediğim gibi hiç bilgi sahibi değilim. Bu gitarlardan birini aldıktan sonra yanına ne almam gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bende baslamayı düsünüyorum edindiğim bilgilere göre ucuz tremolo köprülü gitarların tremolosunu cektiğimizde akortu bozuluyormuş keza tel değişimi yaparken de sabit köprülü gitarlara göre bir hayli zormuş. Diğer sorunuza gelecek olursak jack kablosu ve amfi yeterlidir fakat nasıl bir amfi arıyorsunuz daha kompakt tasınabilir tasarıma mı sahip yoksa daha ileri seviye bir şey mi? eğer başka bir yerde çalma gibi bir fikriniz yoksa amfinin yerine ses kartı da tercih edebilirsiniz bilginiz olsun.

Bende baslamayı düsünüyorum edindiğim bilgilere göre ucuz tremolo köprülü gitarların tremolosunu cektiğimizde akortu bozuluyormuş keza tel değişimi yaparken de sabit köprülü gitarlara göre bir hayli zormuş. Diğer sorunuza gelecek olursak jack kablosu ve amfi yeterlidir fakat nasıl bir amfi arıyorsunuz daha kompakt tasınabilir tasarıma mı sahip yoksa daha ileri seviye bir şey mi? Eğer başka bir yerde çalma gibi bir fikriniz yoksa amfinin yerine ses kartı da tercih edebilirsiniz bilginiz olsun.

Taşınılabilir küçük bir şey yeter diye düşünüyorum. Evde çalacağım zaten. Bir de sizin önerdiğiniz bir elektrogitar var mı?

Taşınılabilir küçük bir şey yeter diye düşünüyorum. Evde çalacağım zaten. Bir de sizin önerdiğiniz bir elektrogitar var mı?

Ben baslangıc olarak grg121DX almayı düsünüyorum fakat muzik mağazalarına gidip bütceniz doğrultusunda klavyesine bakıp elinize rahat geleni deneyerek alabilirsiniz. Amfi olarak ise kücük bir şey arıyorsanız Blackstar fly 3 mini 3 W gücünde veya Blackstar ıdcore 10V3 10W olabilir.

Ben baslangıc olarak grg121DX almayı düsünüyorum fakat muzik mağazalarına gidip bütceniz doğrultusunda klavyesine bakıp elinize rahat geleni deneyerek alabilirsiniz. Amfi olarak ise kücük bir şey arıyorsanız Blackstar fly 3 mini 3 W gücünde veya Blackstar ıdcore 10V3 10W olabilir.

Tabii sunu belirteyim 5.600 TL'ye blackstar fly3 mini alırsanız kompaktlıgına ücreti vermis olacaksınız.

Son düzenleme:
Bende baslamayı düsünüyorum edindiğim bilgilere göre ucuz tremolo köprülü gitarların tremolosunu cektiğimizde akortu bozuluyormuş keza tel değişimi yaparken de sabit köprülü gitarlara göre bir hayli zormuş.
Gitarlar akord kaçırırlar. Bu bir sorun değildir. Enstrümanların her türlüsü akord kaçırır. Piyano bile. Akordunuz kaçarsa 5 saniye düzeltir devam edersiniz.
Eğer normalden fazla ise; önce kullanıcıya bakmak gerek. Tel sarmayı bilmiyordur, yanlış çalım sitiline sahiptir.

eğer başka bir yerde çalma gibi bir fikriniz yoksa amfinin yerine ses kartı da tercih edebilirsiniz bilginiz olsun.
Yeni başlayana ses kartı tavsiye edilmez. İleri seviyelerde o tercih yapılabilir.

Gitarlar akord kaçırırlar. Bu bir sorun değildir. Enstrümanların her türlüsü akord kaçırır. Piyano bile. Akordunuz kaçarsa 5 saniye düzeltir devam edersiniz.
Eğer normalden fazla ise; önce kullanıcıya bakmak gerek. Tel sarmayı bilmiyordur, yanlış çalım sitiline sahiptir.

Yeni başlayana ses kartı tavsiye edilmez. İleri seviyelerde o tercih yapılabilir.

Peki sizin öneriniz var mı? Amfi bakıyorum fakat fiyatları anormal yüksek bütçem de en fazla 20 bin TL. Gitara 14 bin gidiyor amfiye 6 bin kalıyor ancak güzel bir amfi bulamadım.

Peki sizin öneriniz var mı? Amfi bakıyorum fakat fiyatları anormal yüksek bütçem de en fazla 20 bin TL. Gitara 14 bin gidiyor amfiye 6 bin kalıyor ancak güzel bir amfi bulamadım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunlardan daha fazlasına ihtiyacınız yok ve bu aşamada gerekli değil. İkinci el ya da sıfır bütçenize uygun civarlarda bulabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı