Fiyat/Performans DDR4 Anakart + RAM Önerisi

Daha fazla  
Merhabalar, sistemimi DDR3'ten, DDR4'e geçireceğim. Elimde işlemci olarak Intel i3-9100F ve ekran kartı olarak RX 580 mevcut.

Elimde henüz anakart ve RAM bulunmuyor, anakartı mümkün olduğunca ileriye dönük almak istiyorum. Bütçe için kafamda net bir rakam yok ama en fazla verebileceğim rakam iki ürün için tahminen 1000-1200 lira civarı olur.

RAM'i bahsettiğim rakam içerisinde eğer olabiliyorsa 16, olmuyorsa ileride 16'ya yükseltmek üzere 8 olarak almak istiyorum. Anakartlara dair bilgilerim oldukça az, yardımınıza ihtiyacım var.

Tavsiyelerinizi bekliyor, şimdiden herkese yardımları için teşekkür ediyorum.

Hocam ileriye dönük olması açısından o fiyata iyi bir anakart ve bellek ikilisi bulmak zor. 9. nesilden sonra 10. nesil var ki 9. nesili destekleyen anakartlar maalesef 10. nesili desteklemiyor. İleriye dönük olarak diyebileceğimiz en yüksek işlemci 9. nesilden i9-9900KS modeli. Ondan da tam performans almak için ve yüksek frekans bellek (3000 MHz dahil) kullanmak için Z390 serisi anakart gerekiyor. Bu seriden anakartlar da zaten 1000-1100 liradan falan başlıyor.

10. nesil işlemcilerde soket yapısının değiştiğini bilmiyordum. O zaman ihtiyacı şu şekilde güncelleyebiliriz hocam. Bir süre boyunca bahsettiğim ekran kartı ve işlemciyi kullanacağım. Bu ikiliyi sorun yaşamadan kullanabileceğim mümkün olan en ucuz, ama kullanım esnasında da beni üzmeyecek bir tavsiye vermeniz mümkün mü?

Bunları alabilirsiniz. RAMler 3200 MHz yerine 2666 MHz çalışacaktır en fazla. İleride 10. nesil ve üzeri işlemci yanına o işlemciye destekli Z serisi anakart alırsanız 3200 MHz olarak çalışır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı