Fizik ayna sorusu nasıl yapılır?

s7üü

Hectopat
Daha fazla  
Bu soruyu çözmeyi denedim çözemedim. 2 g noktası var biri yanlış herhalde. Soru g noktasından hangi cisimler gözükür? Yapabilen var mı?

Dosya Ekleri

• 20220529_170353.jpg
    20220529_170353.jpg
    100,5 KB · Görüntüleme: 79
Yalnız R görür. Yanlış bakmadıysam en ortadaki R harfi. Gözlemciyi düzlem aynanın arkasına sanal görüntü olarak eşit uzaklıkta alın ve oradan aynanın 2 uç sınırına doğru çizin o alan içinde kalanları görür eğer iki cisim arka arkaya ise engelleyeni görür. Fotoğrafa bakarken biraz uğraştım umarım bir şey kaçırmamışımdır pek net değil gibi.

Yalnız R görür. Yanlış bakmadıysam en ortadaki R harfi. Gözlemciyi düzlem aynanın arkasına sanal görüntü olarak eşit uzaklıkta alın ve oradan aynanın 2 uç sınırına doğru çizin o alan içinde kalanları görür eğer iki cisim arka arkaya ise engelleyeni görür. Fotoğrafa bakarken biraz uğraştım umarım bir şey kaçırmamışımdır pek net değil gibi.

Ama cevap N ve M yazmışım. Kafam karıştı her şey olabilir.
Ortadaki K ve L yo engelliyor geri kalanı da görüyor herhalde. Ama ortadakini de almamış.
Ortadaki K ve L yo engelliyor geri kalanı da görüyor herhalde. Ama ortadakini de almamış.

Ama cevap N ve M yazmışım. Kafam karıştı her şey olabilir.
1653837878891.png

Böyle olduğunu düşünüyorum taradığım alan içinde olan her şeyi görebilir bence engelleyen bir şey yoksa. Cevabın n ve m olduğunu anlayamadım bu soruları hep böyle çözüyorum. Kazanımla ilgili bir şey unutmuş olabilirim, notlarıma bakıp tekrar çözeceğim soruyu.
K, M, L ve P'yi göremez.

1653839162094.jpeg

Cevabın T ve R, yalnız T'de olabilir emin değilim o yüzden. Birim kare olayıyla gittim. Şu videoyu izlemenizi öneririm:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada G gözlemcisi aynanın arka tarafında ise hiçbirinin görüntüsünü göremez. Aynanın taralı kısmını tam olarak göremiyorum önünde olduğunu varsaydım, çözümüme pek güvenmeyin attığım soru çözüm videosunu izledikten sonra tekrar bakmanızı öneririm.

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 1403181
Böyle olduğunu düşünüyorum taradığım alan içinde olan her şeyi görebilir bence engelleyen bir şey yoksa. Cevabın N ve M olduğunu anlayamadım bu soruları hep böyle çözüyorum. Kazanımla ilgili bir şey unutmuş olabilirim, notlarıma bakıp tekrar çözeceğim soruyu.
K, M, L ve P'yi göremez.

Eki Görüntüle 1403208
Cevabın T ve R, yalnız T'de olabilir emin değilim o yüzden. Birim kare olayıyla gittim. Şu videoyu izlemenizi öneririm:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada G gözlemcisi aynanın arka tarafında ise hiçbirinin görüntüsünü göremez. Aynanın taralı kısmını tam olarak göremiyorum önünde olduğunu varsaydım, çözümüme pek güvenmeyin attığım soru çözüm videosunu izledikten sonra tekrar bakmanızı öneririm.

O t değil ortadaki yani yanında r dediğiniz X şimdi dediğinizde X onun asıl yeri sağ tarafta ortada onu neden yazmışım bilmiyorum. İzliiyorum videoyu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı