Fizik dersi için proje önerisi

benefoo

Femtopat
Daha fazla  
Fizik hocamız fizik ile ilgili herhangi bir şeyden proje yapıp getir dedi, öneriniz var mı? Lise 2. sınıfım.

Chatgpt'ye sordum ve bunları dedi. Burdan en kolayı hava direncinin serbest düşüşe etkisi. Bir tane a4 kağıdı bir tane de 2-3 kere katlanmış a4 kağıdı ve bir tanede a4 kağıdını top şekline getirip o topun boyutunda bir taş ile yapabilirsin. Hem aynı cismin boyutu değiştiğinde ki havaya karşı direncini anlatırsın hemde aynı boyutta iki farklı cismin havaya karşı direncini anlatırsın. (Bu arada ilk kez chatgpt linki attım benim geçmişim çıkıyorsa söyler misiniz?)

Chatgpt'ye sordum ve bunları dedi. Buradan en kolayı hava direncinin serbest düşüşe etkisi. Bir tane A4 kağıdı bir tane de 2-3 kere katlanmış A4 kağıdı ve bir tanede A4 kağıdını top şekline getirip o topun boyutunda bir taş ile yapabilirsin. Hem aynı cismin boyutu değiştiğinde ki havaya karşı direncini anlatırsın hem de aynı boyutta iki farklı cismin havaya karşı direncini anlatırsın. (Bu arada ilk kez ChatGPT linki attım benim geçmişim çıkıyorsa söyler misiniz?)

Yok çıkmıyor kral.

Fizik hocamız fizik ile ilgili herhangi bir şeyden proje yapıp getir dedi, öneriniz var mı? Lise 2. sınıfım.

Mesela su her zaman aynı boyda durur. Bir tane kap al. Suyu doldur ve değişik ve birbirinden farklı(ince-uzun, kalın-kısa, çapraz) boru(pipet gibi) al. Ve bunları suyun içine daldır. Bir fizik kanunu bu. Hepsi aynı düzeyde duracaktır. Boruların şeffaf olmasına dikkat et. Niye diye soracak olursan karşıdan bakılacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı