Fizik ezber yaparak öğrenilebilir mi?

Ssykes54

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bugün dersimiz fizik idi. Konumuz optik. Küresel aynaların özelliklerini işledik. Konuyu işlerken hocamız bazı kısımlarda "arkadaşlar mantığını kurmak yerine ezberleyin" gibi bir tarz cümle kullandı. Dikkatimi çekti. Benim fiziğim iyidir ve ben bu zamana kadar fizik dersi için hiçbir zaman ezber yapmamışımdır ama hoca o cümleyi kurunca içimden "fizikçiler ezber yapıyor mu?" diye söyledim. Biraz da olsa şaşırdım. Bu konu hakkında düşünüyorsunuz? Fizik gibi mantığa dayalı bir derste ezber yapmak ne kadar doğru olabilir ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Soru çöze çöze zaten kalıplar yerine oturuyor. Soru tiplerini ezberlemek gibi bir şey oluyor. Ben bu açıdan bakıyorum. Ama akademisyen tarafına gelirsek hep bir tez istiyor. Scholar'dan akademik makalelere bak.

Okuduğum bölümde fizik temelli birkaç ders gördüm, formülleri ezberleyip soru kalıbına biraz çalışınca sınavları güzel notlarla geçebiliyorum. Formülü ezberle ve soru kalıbına çalış ve mantığını anla, sonrası çok kolay oluyor. Ama fizik konusunda uzmanlaşmak, bilgi sahibi olmak için ezberlemenin yetmeyeceğini düşünüyorum, üzerine çalışmak lazım.

Ya tabii, zaten Fizik sorularını yapabilmek için formül de bilmek lazım. Ben onu hesaba katmamıştım. Ben Fizik sınavına çıkacak konulardan 2 kaynak çözerek 80-90 arası alıyorum. İster istemez de soru tiplerini ezberliyorum yani. Ama bir öğretmenin öğrencilerine mantık isteyen bir dersten "arkadaşlar ben sizin yerinizde olsam bu konuyu ezberlerdim" gibi bir tarz cümle kurması. Ne bileyim bana saçma geldi yani.

Belki sadece sınavlar için söylüyordur.

Bence Fiziği ezberlemek yerine mantığını kurmaya çalışmak daha kolay ve akılda kalıcı. Neyse arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Fizik temelde mantık dersi ezberlemeden ogrenmek en iyisi evet hocan bazi formuller ya da ozel durumlar icin sinavda hizli olmak amaciyla soylemistir belki ama mantigini anlarsan her turlu soruyu cozebilirsin ezber kalıcı olmaz.

Yanıtlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…