Fizik mezunu işsiz kalır mı?

Burak_722

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben şu an 11.sinifa gidiyorum. Kucuklugumden beri hep fizik okumak istemişimdir. Ama son zamanlar ülkenin durumunu da göz önünde bulundurarak fizik okursam işsiz kalırım diye düşünmeye başladım. sizce Koç, Bilkent tarzı bir üniversitede fizik mezunu olursam iş bulabilir miyim?

Sayısal bölümlerden mezun olanlar genelde işsiz kalmaz.

Peki yurt disina cikma imkani olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversitenin kalitesine bağlı. Şu an bilkent 3600 sıralamayla alıyor oraya girersen mezun olunca direkt havada kaparlar seni.

Boğaziçi gibi yerlerde okuyup da işsiz kalanı hiç duymadım ben.

Koç-Boğaziçi üniversitesinde de de fizik var, Zonguldak Bülent ecevit- Edirne trakya üniversitesinde de de fizik var. İlk ikisi 1K sıralama ile alırken diğer ikisi 450-500k ile alım yapıyor. Bence direkt olarak nerede okuduğuna bağlı.

Fizikçi bence işsiz kalmaz. Akademik alanda kendisini ilerletip yurt dışında çok iyi yerlerde görev alabilir. Tabi Fizik bana göre bilindik üniversitelerde okunmalı.

Türkiye'deki temel bilim bölümleri yurtdışına kolay çıkış yapma yöntemidir. Çünkü onlara bilim öncelikli mühendislik sonra gelir. Fizik okuyunca kendinizi alanlara ayıracaksınız. Piyasada en çok rağbet görecek olanlar deneysel ve kuantum fizikçilerdir. Tüm ülkeler kuantum pc yapmaya çalışıyor. Bunun nedeni ise basitçe anlatmak gerekirse;
Bir satranç turnuvası düşünün. Taraflardan bir taraf bir bit sistemli bilgisayar olsun bir taraf da insan olsun. Bilgisayarın maçı kazanma ihtimali %50'dir. Çünkü bitle çalışır yani 0 ve 1 'lerden oluşur. Fakat bilgisayar yerine kuantum bilgisayar kullanırsanız durum %100 olur. Çünkü qbitle çalışır ki bu 0,1 ve her ikisi olabilir. Bu inanılmaz bir güç. Bu nedenle bence en garanti mesleklerdendir fizik bölümünü kuantum ağırlıklı okumak. Deneysel fizikçi ise tabiri caizse mucit gibi çalışır fizikçi gibi editler. Başarılı bir deneysel fizikçi inanılmaz noktalara gelir. Bu arada Elon Musk ve Jeffry Bezos da fizik bölümündendir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…