11.sınıfım yavaş yavaş geleceğimi şekillendirmeliyim. Önümde 2 seçenek var ve ikisini de seviyorum. Uzun yıllardır müzikle uğraşıyorum. Müzik hocam konservatuvar okumamı istiyor ve yetenekli olduğumu söylüyor öte yandan fiziğe ilgim var. Bolca kitaplar okuyup araştırmalar yapıyorum. Küçüklükten beri bilimle uğraşmak istedim fakat asıl isteğim hep tarihe adımı geçirmek olmuştur. Bu idealimi bilen annem fizik okumamı istiyor çünkü küçüklükten beri araştırmacı tarafımın olduğunu her araştırdığım ya da öğrendiğim konuyu ona anlattığımdan dolayı bu yönde yeteneğimin olduğunu söylüyor. Fakat ben kararsızım. Fizik derslerinde genelde ortanın bir tık üstü öğrenci oldum. Lise de bize öğretilen fizik ilgimi çekmiyor. Daha çok izafiyet teorisi, sicim teorisi gibi şeyler ilgimi çok çekiyor. Eğer fizik okursam akademisyen olmak istiyorum. Müzisyen olursam da klasik müzik üzerinden sahneler almayı istiyorum. Ne yapıcağımı şaşırmış bir durumdayım. Hangisi benim için doğru seçenek bilemiyorum. Sizin fikirleriniz nelerdir ya da seçimi nasıl yapmalıyım yardım eder misiniz?