Fizik projesi için güneş enerjisi ile çalışan araba nasıl yapılır?

v3rtecc

Hectopat
Makaleler
3
Pille çalışan bir oyuncak araba alacağım ve pil yatağına güneş panelinin kablolarını bağlayarak güneş enerjisi ile çalışan araba yapacağım ancak aklıma takılan bazı sorular var. Ortalama 400-500 liralık uzaktan kumandalı araba için ne tür boyutlarda panel almam gerekir, paneli nereden alabilirim, voltaj uyumu sıkıntı çıkartır mı?

O boyutta kucuk gunes paneli bulabilecegini sanmiyorum gunes enerjisi ile calisan isiklar radyolar falan var onlardan söküp yapabilirsin belki.

O boyutta kucuk gunes paneli bulabilecegini sanmiyorum gunes enerjisi ile calisan isiklar radyolar falan var onlardan söküp yapabilirsin belki.

Onların gücü çok düşük gelir diye düşünüyorum hocam ama boyutu dediğiniz gibi arabanın üstünü tamamen kaplar o zaman da.

Bunlara baktım ama görünüş olarak arabaya benzemiyor, üstüne ahşaptan araba iskeleti yapıp koysam sorun olur mu acaba, görselde zemine sabitlemişler güneş panelini ben arabanın tavanının üstüne koymayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…