Fizik veya Matematik bölümü mezunları ne iş yapar?

533388

Hectopat
Makaleler
2
Merhaba arkadaşlar. Matematik veya fizik bölümlerinden mezun kişiler ne işler yapabilirler? Ayrıca 10. sınıftaki bir kişi fiziğini veya matematiğin gelistirip iyi işler yapabilir mi?

@asimavi1538 hocam ne duaunuyorsunuz emoji yerine yazarsanız sevinirim.

Son düzenleme:
Merhaba, fizik okuyan birisi olarak bana en çok sorulan sorulardan birisi. Fizik bölümünden mezun olduğunda iş bulma yelpazesi çok geniş olan bir bölüm. Çünkü elektrik-elektronik, mekanik, sağlık ve malzeme biliminde eğitim alıyorsun. Eğer sağlık alanında ilermek istiyorsan lisansı bitirdikten sonra yüksek lisansını sağlık fiziği üzerine yapman gerekiyor. Yüksek lisanstan sonra hastanelerde sağlık fizikçisi olarak nükleer tıpta çalışabilirsin veya mr, pet CT, spect gibi cihazların kalite kontrolünü yapan şirketlerde çalışıp iyi para kazanabilirsin.

Merhaba, fizik okuyan birisi olarak bana en çok sorulan sorulardan birisi. Fizik bölümünden mezun olduğunda iş bulma yelpazesi çok geniş olan bir bölüm. Çünkü elektrik-elektronik, mekanik, sağlık ve malzeme biliminde eğitim alıyorsun. Eğer sağlık alanında ilermek istiyorsan lisansı bitirdikten sonra yüksek lisansını sağlık fiziği üzerine yapman gerekiyor. Yüksek lisanstan sonra hastanelerde sağlık fizikçisi olarak nükleer tıpta çalışabilirsin veya mr, pet CT, spect gibi cihazların kalite kontrolünü yapan şirketlerde çalışıp iyi para kazanabilirsin.
Yurt dışı imkanı nasıl?
Bir de çok ağır mı?

Yurt dışı imkanı nasıl?
Bir de çok ağır mı?

Yurt dışında iş imkanları Türkiye'ye nazaran daha iyi fakat yurt dışına gitmek için fizikte gerçekten iyi işler yapabiliyor olman gerekiyor. Ya ortalaman iyi olacak ya da yaptığın projeler. Fizik diğer bölümlere nazaran daha çok emek isteyen bir bölüm. Disiplinli olmak zorundasın ve haftalık belirli bir çalışma programın olması gerekiyor. Yoksa ipin ucunu kaçırdın mı tutması zor olur özellikle 2.sınıfta. Sana tavsiyem eğer gerçekten fiziği seviyorsan ve matematik yapabiliyorsan çekinmeden yaz derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı