Eğitim sistemimiz o kadar kötü ki... Biyoloji'ye karşı ilgiliymişsin, mesela sen ileride doktor olmak istersen matematik yapmak zorundasın.
Veya ben Havacılık ve Uzay düşünüyorum, sağlam bir üniversiteye gitmem için Biyoloji yapmam lazım. Ne kadar saçma. İşimde bir kere bile dönüp bakmayacağım biyolojiye. Matematik ve Fiziği fulleyebilirim ama sırf biyoloji, kimyada eksik olduğumdan geride kalacağım.
Eğitim sistemimiz o kadar kötü ki... Biyoloji'ye karşı ilgiliymişsin, mesela sen ileride doktor olmak istersen matematik yapmak zorundasın.
Veya ben Havacılık ve Uzay düşünüyorum, sağlam bir üniversiteye gitmem için Biyoloji yapmam lazım. Ne kadar saçma. İşimde bir kere bile dönüp bakmayacağım biyolojiye. Matematik ve Fiziği fulleyebilirim ama sırf biyoloji, kimyada eksik olduğumdan geride kalacağım.
Aslında öyle değil biliyor musun dostum. Biyoloji bilgisi inan sana fayda sağlayacak. Hayat direk tek bir konu ya da disiplin değil de multidisipliner bir şekilde. Biyoloji bilmek sana katkı sağlayacak. Bu sadece fen bilimleri için de değil. Şiir yazan bir doktor olabilir ya da fiziği seven bir coğrafya öğretmeni. Çok yönlü olmak güzel bir zenginliktir.
Bilim kurgu ve özellikle uzay ile alakalı olan filmleri ve dizileri izleyebilirsin. Ben de zamanında sırf Fen derslerinden nefret ettiğim için eşit ağırlık bölümünü seçen birisiydim. Liseden mezun olalı çok oluyor haliyle iş yok güç yok derken kendimi film ve dizi izlemeye verdim, izlediğim bilim kurgu filmleri ve dizileri sayesinde Fen derslerine ve özellikle Fizik ve Kimyaya çok fazla ilgi duymaya başladım.