Şu an aktif olarak fiziksel SIM kullanıyorum ama yaşadığım (yaşadığımız) gbların gerçek dışı tüketimi biraz can sıkıyor.
Mobimatter, airalo gibi ESIM'ler tam olarak nasıl çalışıyor o konu hakkında net bilgim yok. Elimdeki fiziksel kartı iptal edip böyle bir hizmete geçiş yapmam mantıklı mı ya da böyle bir şey yapılabiliyor mu?
Şu an aktif olarak fiziksel SIM kullanıyorum ama yaşadığım (yaşadığımız) gbların gerçek dışı tüketimi biraz can sıkıyor.
Mobimatter, airalo gibi ESIM'ler tam olarak nasıl çalışıyor o konu hakkında net bilgim yok. Elimdeki fiziksel kartı iptal edip böyle bir hizmete geçiş yapmam mantıklı mı ya da böyle bir şey yapılabiliyor mu?
Hocam burada aslında benim bahsetmeye çalıştığım şey şuydu bildiğimiz operatörler dışında, mobimatter örnek olarak alıp kullanmış olsam sorun olur muydu? Yani Vodafone, Turkcell veya Türk Telekom aracılığı olmadan sadece mobimatter veya onun gibi herhangi bir sağlayıcı kullanmak.
Hocam burada aslında benim bahsetmeye çalıştığım şey şuydu bildiğimiz operatörler dışında, mobimatter örnek olarak alıp kullanmış olsam sorun olur muydu? Yani Vodafone, Turkcell veya Türk Telekom aracılığı olmadan sadece mobimatter veya onun gibi herhangi bir sağlayıcı kullanmak.
O noktada şöyle bir durum var kullanmadım bilmiyorum, sadece söylenenler üzerinden yorum yapıyorum. Biliyorsunuz ki burada 10 saniyelik videonun harcamış olduğu MB ile Avrupa'da herhangi bir ülkedeki sağlayacının vermiş olduğu internetteki 10 saniyelik videonun harcadığı MB aynı değil. Ben şu an için 30 GB internet kullanıyorum fakat genel olarak günümü evde geçiriyor olmama rağmen internetin ucu ucuna yettiği dönemler oluyor. Sonuç olarak sadece yapılan yorumlara baktığımda burada kullandığım 30 GB ile orada kullanacağım 10 GB belki de eşit olacak o açıdan değerlendirme yapmak daha doğru olur.