FL Studio için plugin önerisi

Makaleler
9
Yer
Ankara🥀
Bu şarkıdaki vokalin sesi hangi pluginle vs. ve nasıl yapıldığını arıyorum. Bu şarkının beatinde kullanılan pluginler hakkında bilgisi olan varsa hangi pluginle yapıldığını söylerse sevinirim.

Bu müzik türünde kullanabileceğim hem ücretli hem de ücretsiz plugin önerisi yaparsanız da iyi olacaktır. Şimdiden cevap verecekler için teşekkür ediyorum.

@Emperor4231 gözüme FL Studio bilen tek siz çarptınız, bilginiz varsa sizin ve diğer üyelerin yardımını bekliyorum.

Bass'ları tahminimce pluginden alıp yapmışlar. Enstrümanlar için olan pluginlerin bu tarz özellikleri olabiliyor. Değilse de bayağı uğraşmışlardır o şekli verebilmek için. O şekli de gross beat, pitch gibi şeyleri kurcalayarak yapabilirsiniz. Beat'in devamı normal Drum'lar dizilmiş. Drum paketleri ile dizebilirsiniz. Vokalde ise ana vokalin ya frekansını kısmışlar ya da back vokale pitch ile inceltme yapmışlar. Artı olarak vokalde autotune da var ve eğer autotune nota geçişlerini hızlı yaparsanız seste robotlaşma daha fazla olur. Sesinizi nasıl kayıt aldığınız ve nasıl kullandığınız da önemli. Tavsiyem başka şarkılarda gördüğünüz şeyleri yapmayı denerken plugin aramanızdır. Örneğin şarkının bir kısmını ağır çekimmiş gibi çalsın istiyorsan halftime, Kick ve OneShot 808'ler birbirine girmesin dersen kickstart2 gibi. Bunlarda tabii ses-drum seçimi ve fikir yürütmekte her zaman yarar pluginlerden önce. Ağır çekimmiş gibi çalması için pitch ile yavaşlatıp sesi kalınlaştırıp yine aynı ritime-BPM'e oturtarak da yapabilirsiniz. Kick ve OneShot 808'ler birbirine girmesin diye automation clip kullanıp 808'leri geç başlatabilirsiniz. Son olarak yaptığınız türün nasıl yapıldığıyla ilgili videolar izleyebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Erosenn şu anda piyasadaki sağlam prodüktörlerden ve bazen yayınlarda ve YouTube videolarında beatleri nasıl yaptığını gösteriyor. Prodüktörlerin videolarını izleyerek de tüyolar kapabilirsiniz. Asıl önemli olan müzik matematiği ve programı nasıl kullanacağınızı öğrenmeniz. Devamı tamamiyle hayal gücünüze kalıyor. drum paketi olarak yine erosenn'in videosunun açıklamasındaki pakette denemeler yapabilirsiniz içerisinde çok fazla sample'da bulunuyor. sample'lar için looperman.com sitesine de bakıp istediğiniz türde sample'lar kullanabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

bu beati erosenn'in kitini kullanarak yaptım tamamiyle

bu beati de looperman'den aldığım sample ve başka bir şarkıdan kestiğim drum'lar ile yaptım.

drum'ları aldığım şarkı da bu. hatta dikkatli dinlerseniz snare vururken hafiften vokal sesi de geliyor şarkının. drum'ları şarkıdan alttaki site ile ayırdım. yapay zekayı müzikte tek kullandığım şekli bu. öbür şekilde müzik sanattan çıkıp endüstriye giriyor benim için.

Bir şarkıdan enstrümanları ayırma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…