Dokumantasyonlar, farkli dillere cevirilebilir, Ingilizce yaziyorum, ancak Turkce'ye cevirme kisminda yardimci olabilirsin, yanlisim var ise duzeltebilirsin ve bunlari pull-request ile yollayabilirsin, farkli projelerimle de ugrasiyorum, zamanim cok kalmiyor.
Dokumantasyonlar, farkli dillere cevirilebilir, Ingilizce yaziyorum, ancak Turkce'ye cevirme kisminda yardimci olabilirsin, yanlisim var ise duzeltebilirsin ve bunlari pull-request ile yollayabilirsin, farkli projelerimle de ugrasiyorum, zamanim cok kalmiyor.
Github'ı şahsi işlerim için kullanıyorum ancak pull-request göndermeyi falan bilemiyorum. Bir türlü çözemedim şu Git'i. Kullandığım zaman da Windows'taki kendi uygulaması üzerinden kullanıyorum. Güzel bir Git/Github rehberi çok makbule geçerdi.
Sizin dokümantasyona bugün bakayım, eğer çevirebilirsem çevireyim.
Github'ı şahsi işlerim için kullanıyorum ancak pull-request göndermeyi falan bilemiyorum. Bir türlü çözemedim şu Git'i. Kullandığım zaman da Windows'taki kendi uygulaması üzerinden kullanıyorum. Güzel bir Git/Github rehberi çok makbule geçerdi.
Sizin dokümantasyona bugün bakayım, eğer çevirebilirsem çevireyim.
Kendi projelerim amacli kullanacagim, interpreter'a sahip olaran bir programlama dili. 1.0 surumune kadar 'beta' statusunde olmaya devam edecek. Ornekler ve Dokumantasyona kaynak kodundan ulasabilirsin, yildiz ve 'watch' atarsan sevinirim, fork size kalmis. :^) Bugun, FlaScript 0.3-beta-2'nin temel ve onemli bir anahtari eklendi:
* check[]
* system
FlaScript'te kosullar, taglar cagirilarak yapilir bu sayede main fonksiyonundaki anlam karmasikligi da minumuma indirgenmis olur.
Ornek vereyim. (Ingilizce ve Turkce olarak FlaScript dokumantasyonuna eklenecek detayli sekilde):
var(system) -> check[<CLI'de output alacaginiz herhangi bir komut, uygulama>] <-
var(system), string turunde veri depolar. If kosulu operatorunde bunu var(string) ile compare (kiyaslama) etmemiz gerekir.
var(string) -> root <-
whoami, root deger dondurur ise bize You are Super user! Yey! :^) outputunu vermis olacak, kisaca superuser olup olmadigimizi anlamamiz icin kullanilabilir bir UNIX komutu.
root degilsek outputunu bize verecek.
Yeni satira gecirmedik, bunu yapmak icin ise:
C-like:
main() -> main {
statement[bla bla bla....
print(newline) /> Yeni satira geciyoruz. </
}
Kendi projelerim amacli kullanacagim, interpreter'a sahip olaran bir programlama dili. 1.0 surumune kadar 'beta' statusunde olmaya devam edecek. Ornekler ve dokümantasyona kaynak kodundan ulasabilirsin, yildiz ve 'Watch' atarsan sevinirim, fork size kalmis. :^) bugun, flascript 0.3-beta-2'nin temel ve onemli bir anahtari eklendi:
* check[]
* System.
Flascript'te kosullar, taglar cagirilarak yapilir bu sayede main fonksiyonundaki anlam karmasikligi da minimuma indirgenmis olur.
Ornek vereyim. (İngilizce ve Türkçe olarak flascript dokümantasyonuna eklenecek detayli sekilde):
var(System) -> check[<CLI'de output alacaginiz herhangi bir komut, uygulama>] <-
Var(System), string turunde veri depolar. If kosulu operatorunde bunu var(string) ile compare (kiyaslama) etmemiz gerekir.
var(string) -> root <-
Whoami, root deger dondurur ise bize you are super user! Yey! :^) Outputunu vermis olacak, kisaca superuser olup olmadigimizi anlamamiz için kullanilabilir bir unıx komutu.
Root degilsek outputunu bize verecek.
Yeni satira gecirmedik, bunu yapmak için ise:
C-like:
main() -> main {
statement[bla bla bla....
print(newline) /> Yeni satira geciyoruz. </
}