Hocam sirf BIOS guncellemek icin aliyorum. İcine bir iki film yuklerim odev oldugunda okula gotururum. Yani neredeyse kullanmam. Artik driver Gmail vs. var dosyalarimi oraya atarim hep. Muzik de koyarim. Ha bir de 3-4 yil sonra projeler koyabilirim (yazilimciyim web site falan yaparsam kaynak kodlari olsun)? 16 GB alacağım, mumkunse 100 lira alti olsun max 150 olsun.
Kingston ve SanDisk pek tavsiye etmiyorum piyasada aşırı derecede sahte ürünleri var. Alabiliyorsanız Amazon'dan alın, satıcı da Amazon olsun. Hatta SanDisk'in bir modeli var biri tarafı Type-C diğeri USB-A. Birini Amazon'dan diğerini MediaMarkt'an almıştım. MediaMarkt'an aldığım replika çıkmıştı. Kingston'ın kesinlikle DataTraveler G serisinden kaçının. 16 GB bulabileceğinizi zannetmiyorum olsa bile 32 GB fiyatına gelir. Almışken USB 3.0 olmasına dikkat edin, vakit nakittir.
Hocam sirf BIOS guncellemek icin aliyorum. İcine bir iki film yuklerim odev oldugunda okula gotururum. Yani neredeyse kullanmam. Artik driver Gmail vs. var dosyalarimi oraya atarim hep. Muzik de koyarim. Ha bir de 3-4 yil sonra projeler koyabilirim (yazilimciyim web site falan yaparsam kaynak kodlari olsun)? 16 GB alacağım, mumkunse 100 lira alti olsun max 150 olsun.
Hocam bende sizin gibi Flash Bellek almaya karar vermiştim, fark ettimki 64 GB altı fiyatları çok yakın birbirine. 4 GB = 100TL, 8 GB = 120TL, 16 GB = 130TL, 64 GB = 180TL.
Böyle saçma bir dağılım var. Tabi şahsen 2 tane Windows ISO'su kurmak için aldım, kurdumda sonra canım sıkıldı içine ne varsa attım. 32 GB anca doldu.
Kingston ve SanDisk pek tavsiye etmiyorum piyasada aşırı derecede sahte ürünleri var. Alabiliyorsanız Amazon'dan alın, satıcı da Amazon olsun. Hatta SanDisk'in bir modeli var biri tarafı Type-C diğeri USB-A. Birini Amazon'dan diğerini MediaMarkt'an almıştım. MediaMarkt'an aldığım replika çıkmıştı. Kingston'ın kesinlikle DataTraveler serisinden kaçının. 16 GB bulabileceğinizi zannetmiyorum olsa bile 32 GB fiyatına gelir. Almışken USB 3.0 olmasına dikkat edin, vakit nakittir.
@He stole my money hocam arkasında yazan Made In ... yerlerinden anlaşılıyordu. Taiwan yazanlar orijinaldi diye hatırlıyorum. Tailand olanlar replika. Ama Uzun zamandır da kullanıyorum aktif olarak ve herhangi bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar.
@He stole my money hocam arkasında yazan Made In ... yerlerinden anlaşılıyordu. Taiwan yazanlar orijinaldi diye hatırlıyorum. Tailand olanlar replika. Ama Uzun zamandır da kullanıyorum aktif olarak ve herhangi bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar.
Benimkinde Çin yazıyor hocam. HDTune'da USB 2.0 girişinde 34-40 arası çıktı, sıcaklığı ise gayet ideal. Telefonda algılıyor, PC'de. Oyüzden hiç şüphelenmemiştim, aktarırkende diğer Kingston'lar gibi hızı düşüyor tabi 15-20 mb/s civarına.
USB 2.0
USB 3.0
Sahte ise A101 ve Bim'de satılanlardan bile iyi bir sahte sanırsam.
@He stole my money 2.0'da gayet normal değerler hocam. Şu ısınınca hız düşme çok çabuk oluyor flaşlarda diye harici SSD almak durumunda kaldım. Amazon'da gezerken şöyle bir ürün bulmuştum. Flaş kadar küçük değil ama diğer haricilere göre çok kibar. Cepte falan taşınabiliyor ve bayıldım. Stoğa gelse de bir tane daha alsam diyorum, ilginizi çekerse tavsiye ederim.
@He stole my money 2.0'da gayet normal değerler hocam. Şu ısınınca hız düşme çok çabuk oluyor flaşlarda diye harici SSD almak durumunda kaldım. Amazon'da gezerken şöyle bir ürün bulmuştum. Flaş kadar küçük değil ama diğer haricilere göre çok kibar. Cepte falan taşınabiliyor ve bayıldım. Stoğa gelse de bir tane daha alsam diyorum, ilginizi çekerse tavsiye ederim.