Flash bellek biçimlendirilemiyor hatası

Furkan Tonbul

Megapat
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Meslek
Hemşire
Arkadaşlar Microsoft’un sitesinden Windows 10 aracını indirdim. Sonrasında bu araçla iso dosyasını masaüstüne indirmektense direkt flash bellek üzerine yazayım dedim. Yazdırma işleminin ortasında hata verdi ve flash bellek resimdeki gibi kaldı. Flash bellege erişmeye çalıştığımda sürücüye disk takın diyor. Bicimlendirme yapmaya çalıştığımda da biçimlendirmiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediklerinizi denedim fakat ikisinde de uygulamalar gene hata verdi.

İlk başta USB belleğinizin ömrü yavaş yavaş dolmaya başlamış. Sürekli yazma-silme-biçimlendirme işlemi yaparsanız bazı USB bellekler böyle hata verebiliyor.
USB belleği bilgisayara takın. Biçimlendirebilmek için arama yerine "diskpart" yazın ve enter deyin.
Ardından CMD ekranı açılacak. "list disk" yazın ve enter deyin. Çıkan sonuçlara göre "select disk x" yazın. "X" yerine USB belleğe hangi disk sayısı atandıysa o sayıyı yazın. USB disk seçildiğiyse ardından "clean" yazın ve enter deyin. Temizleme işlemi bittiği zaman "exit" yazıp, çıkın.
Bu işlemler bittikten sonra USB bellek biçimlendirilecek ve harf ataması kaldırılmış olacaktır. "select disk x" komutunu yazarken dikkat edin başka diski biçimlendirme yapmayın.
Daha sonra Bilgisayar'a sağ tıklayın ve yönet deyin. Disk yönetimine girip USB belleğe harf atayın.

Ayrıca Windows 10 ISO aracını Chrome ile indirin. Microsoft Edge ile inen araç bazen USB bellek sağlam olsa bile hata verebiliyor. Chrome ile de aynı hatayı alırsanız yukarıdaki işlemi tekrar edin ve ISO aracını Mozilla Firefox ile indirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…