Flash bellek disk yazma korumalı hatası - Musallat.exe

OK. Sabrınız için teşekkürler. Aşağıdaki işlemi deneyelim.

USB sisteme takılı olsun.
Güvenlik yazılımlarınızı geçici olarak kapatın.
Masaüstünde not defteri oluşturun. Alttaki satırları kopyalayıp yapıştırın.
Dosya adı:Fixlist.txt olarak kaydedin. Farbar yazılımı da masaüstünde olsun.
Yazılımı yönetici olarak açın. Fix butonuna sadece bir kez basın. İşlem sisteminizi yeniden başlatabilir. İşlem bittiğinde masaüstünde Fixlog dosyası oluşacaktır. Fixlog dosyasını paylaşın.

CreateRestorePoint:
CloseProcesses:
Unlock: E:\Özel Dosyalar.exe
CMD: dir E:\Özel Dosyalar.exe
Del /q /f E:\Özel Dosyalar.exe
cmd: dir /a E:\
CMD: dir /a "E:\"
REG: REG QUERY "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies" /s
REG: REG QUERY "HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies" /s
REG: REG QUERY "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Policies" /s
CMD: ipconfig /flushdns
EmptyTemp:
Reboot:
End::

Log

Bu işlem log'unda musallat.exe dosyası gözüküyor. Yazmaya karşı korumayı kaldırabilirsek,dosyanın bir sonraki silme işleminde de silinebilmesi gerekir mantıken.

Masaüstünde bir not defteri açın. Alttaki bilgiyi kopyalayıp yapıştırın.
-------------------------------------------------------------
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE> SYSTEM> CurrentControlSet> Control> StorageDevicepolicies]
"WriteProtect"=dword:00000000

-------------------------------------------------------------
Dosya adı: del.reg,
Dosya türü: tüm dosyalar olarak masaüstüne kaydedin.
Del.reg üzerinde sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın. İşlem kısa sürede bitmiş olmalıdır.

Alttaki kayıt defterinde "WriteProtect" 0 değeri alıp almadığını kontrol edebilirsiniz. 0 değeri almışsa farbar silme işlemine geçebilirsiniz.
[HKEY_LOCAL_MACHINE> SYSTEM> CurrentControlSet> Control> StorageDevicepolicies] "WriteProtect"=dword:00000000
How to enable write protection for USB devices on Windows 10

==========================================================

Aşağıdaki işlemi deneyelim.

USB sisteme takılı olsun.
Güvenlik yazılımlarınızı geçici olarak kapatın.
Masaüstünde not defteri oluşturun. Alttaki satırları kopyalayıp yapıştırın.
Dosya adı:Fixlist.txt olarak kaydedin. Farbar yazılımı da masaüstünde olsun.
Yazılımı yönetici olarak açın. Fix butonuna sadece bir kez basın. İşlem sisteminizi yeniden başlatabilir. İşlem bittiğinde masaüstünde Fixlog dosyası oluşacaktır. Fixlog dosyasını paylaşın.

CreateRestorePoint:
CloseProcesses:
Unlock: E:\MusaLLaT.exe
E:\MusaLLaT.exe
Del /q /f E:\MusaLLaT.exe
del /f /s /q "E:\MusaLLaT.exe"
CMD: ipconfig /flushdns
EmptyTemp:
Reboot:
End:

==================================
Not: Bazen CurrentControlSet1 ve CurrentControlSet2 anahtarlarında değerler de ''0'' olmayı gerektirebilir. Musallat.exe dosyası silinemezse anahtardaki değişiklikler yapıldıktan sonra farbar silme işleminin tekrar yapılmasında fayda var.

Yazmaya karşı koruma özelliğinin kalktığından emin misiniz ? İlgili anahtara giderek gördünüz mü ?
------------
Win7/8 işletim sistemi olan bir PC'ye belleğinizi takarak combofix yazılımı ile taratma imkanınız var mı ?
-------------
Aşağıdaki bağlantıdaki işlemler de size yardımcı olabilir.
Remove Write Protection from USB Drive in Windows 10/8/7

Dediğin gibi yaptım regediti.
Başka işletim sistemine takmam hafta sonu takmam mümkün değil.
Verdiğiniz link'deki program dışında hepsini yaptım , ana ekranda flash bellek gözükmüyor ama programdaki ntfs dönüştürücü kullanırken belleği görüyor

Helalet.exe vardı sanırım, virüsün yazarı tarafından kodlanmış.

Teşekkürler.
Altta görülen not'u önceki mesajımda yazmıştım. Onu da gözönünde bulundurdunuz mu ?

Not: Bazen CurrentControlSet1 ve CurrentControlSet2 anahtarlarında değerler de ''0'' olmayı gerektirebilir. Musallat.exe dosyası silinemezse anahtardaki değişiklikler yapıldıktan sonra farbar silme işleminin tekrar yapılmasında fayda var.
=========================================================

Önümüzde 3 seçenek yol var;
1- Şu anki yolda ilerlemek. Farbar yazılımını USB den, bu kez komut isteminden başlatarak tarama ve gerekirse silme işlemleri yaparak devam etmek. Çeşitli virüs ve sorunlarda etkili yöntemdir. Ancak,sizin sorunda ne sonuç vereceğinden emin değilim. Deneyip görmek lazım.
2- Xp/7/8 işletim sistemlerinde USB takılı olarak Combofix ile tarama yaparak sonucu görmek.
3- Önceki mesajda da bağlantısını verdiğim gibi, diskpart komutları ve format tool ile USB'yi formatlamaya çalışmak.

Üstteki adımların hepsi de sağlam bir irade ve sabır gerektiriyor. Bizim kullanıcılarımızda pek olmayan özellikler. Siz şu ana kadar bu iradeyi gösterdiniz.

Devam etmek istiyorsanız, önceliği 2. adıma verebilirsiniz. Kararınızı verin,ben de yardımcı olmaya çalışayım. İyi günler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…