Çözüldü Flash bellek nasıl sıfırlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

greenlordd

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 128 GB flash belleğe Windows ve BIOS dosyaları attım işim bitti fakat flash bellek 32 GB görünüyor bu sorunu nasıl çözerim? İçindeki sosyaları sildim biçimlendirme kısmından sıfırlamaya çalıştım fakat flash bellek yine 32 GB görünüyor.

Diski bölmüş olabilirsin. Windows'ta "Bilgisayar Yönetimi" -> "Disk Yönetimi" kısmından USB'nin bölünmüş kısımlarını silebilirsin. Fakat disk yönetiminde yanlış diski seçmemeye dikkat et.

Tam biçimlendirme istiyorsanız USB belleğe sağ tık yapıp oradan biçimlendirmeye tıklayın ve hızlı biçimlendir seçeneğini kaldırın. Hızlı olmasını istiyorsanız son adımın tam tersini yapın.

Arkadaşlar 128 GB flash belleğe Windows ve BIOS dosyaları attım işim bitti fakat flash bellek 32 GB görünüyor bu sorunu nasıl çözerim? İçindeki sosyaları sildim biçimlendirme kısmından sıfırlamaya çalıştım fakat flash bellek yine 32 GB görünüyor.
En basit yöntem rufustan diski biçimlendir iso yazdırır gibi yapıp iptal et biğrde dosyalardan sıfırla.

Yanlış bilgi
O olay bazen olabiliyor. Flash bellek bozulmuş, onun bir düzeltme yöntemi yok. Ya 32 GB kullan ya da yeni flash al.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rufus'u indirin, önyükleme seçimi kısmını da "Önyüklenebilir değil" olarak seçin ve devam edin. USB bellek normal bir depolama birimine dönecektir.

Diski bölmüş olabilirsin. Windows'ta "bilgisayar yönetimi" -> "disk yönetimi" kısmından USB'nin bölünmüş kısımlarını silebilirsin. Fakat disk yönetiminde yanlış diski seçmemeye dikkat et.

Bu şekilde gösteriyor düzeltilir mi? Ne yapmam gerekir.

Rufus'u indirin, önyükleme seçimi kısmını da "önyüklenebilir değil" olarak seçin ve devam edin. USB bellek normal bir depolama birimine dönecektir.

Deneyeyim.

Dosya Ekleri

• IMG_20250624_143603.jpg
    IMG_20250624_143603.jpg
    251,9 KB · Görüntüleme: 26
32 GB'lık bölümdekileri (eğer sizin için önemliyse ve gerekse) yedekleyin. Sonra 32 GB'lık bölümü silin. Ardından sağ tık ile birleştirmeyi yapın.

*Birleştirmeden sonra biçimlendirerek USB'yi tekrardan kurabilirsiniz.
yok flash bellek boştu zaten ama rica etsem daha detaylı anlatma şansınız var mı acaba bu işlemlere çok hakim değilim.

32 GB olan bölüme sağ tıklayıp "Birimi genişlet" seçeneğine basın. Mevcut alanın tümünü verip genişletin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı