Flash belleğimde Windows Defender ile taratıp kaldırmama rağmen sürekli bir virüs oluyor, kendi kendine türüyor. Flashe dizi film aktarıp çalıştığım yerdeki bilgisayarda izliyorum, o zaman da smss.exe ve flash belleğin kısayolunu oluşturuyor. Bu kısayol ve dosya benim Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarda gözükmüyor ama aktarım yaptığım Windows 7 bilgisayarda gözüküyor ama o bilgisayarda taratınca virüse rastlanmıyor. Bu flashı kendi bilgisayarıma taktıkça sürekli temizliyorum ama bu bilgisayara bu flash bellekten virüs bulaşma riski var mı taktığım anda? Özel olarak tarattıktan sonra hızlı tarama yapınca ve flashi çıkarınca bilgisayarda virüse rastlanmıyor.
Ek olarak; Bu flashe virüs büyük ihtimal okullardaki akıllı tahtadan bulaştı ve o tahtayı tarattığımızda yol geçen hanı gibiydi, musallat.exe de mevcuttu. Onun olma ihtimali de var ama yazmıyor.
Tespit edilen ilk trojan virüsü;
Kaspersky Free ile ücretsiz antivirüs korumasını indirin. Bu en yüksek puanlı bulut antivirüs ailenizi virüslere, kötü amaçlı yazılımlara, fidye yazılımlarına, Truva atlarına ve diğer tehditlere karşı korur.