Flash bellekte virüs olur mu?

Makaleler
1
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, 1 hafta falan önce evde 2 tane bellek buldum biri meşhur Toshiba 16 GB belleklerden diğeri ise baya eski bir bellek. Ben içindekileri merak ediyorum ama bilgisayarım yeni diye takmaya korkuyorum. Eset İnternet Security kullanıyorum ama yine de içimde endişe var. Virüs falan işte. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Virüs olsa bile bilgisayara taktığın gibi bulaşacak bir virüs olduğunu sanmıyorum. Belleğin içindeki dosyalar virüslü olabilir. Antivirüs programıyla tarama yap. İçinde bilmediğin exe dosyaları varsa onları açma.

Şimdi aklıma geldi benim resimlerim vardı taktım ama direk biçimlendir yazısı geldi. Hatırladım eski bilgisayarımda takmıştım bir gün biçimlendir sekmesi gelince çıkarmıştım. Biçimlendir hariç bir şey çıkmıyor, resimler gidecek. Ne yapabilirim?

O sorunun çözümünü bilmiyorum ama en son çare olarak biçimlendirme yaptığınızda Recuva tarzı bir programla dosyaları kurtarmayı deniyebilirsiniz. Kesin sonuç vermeyebilir bu yüzden son çare diyorum.

İlk Eset ile tarat belleğini.
Bir şey çıkmaz ve yine biçimlendir ekranı gelirse biçimlendir ve veri kurtarma yazılımlarını dene derim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı