Flash Bellek'teki dosyaları bilgisayara atamama sorunu

Daha fazla  
Merhabalar, flash bellekte bulunan dosyaları bilgisayarıma geçiremiyorum, galiba virüs bulaştı. Kendisinin kısayolunu oluşturmuş, tekrar kendi içerisinde dosyalar gözüküyor. Dosyalarda projelerim vardı, kurtarma olanağım var mı?

Google'da aratırsan virüs temizleme programları var özellikle USB için, daha önce kullanmadığım için öneri yapamıyorum ama videolarıda var işe yarıyor gibi gözüküyor denemekten zarar gelmez sanırım verilerini kaybetmektense.

Kısayol virüsu deniyor buna temizlemek için ve dosyalarını kurtarmak için söyleyeceğim adımları izle.
1-Bilgisayarıma gir.
2-Yukarıdan Görünümü seç.
3-Seçenekler veya Klasör seçeneklerini seç.(Hangisi varsa sende)
4-Görünüm sekmesini aç.
5-Gizli dosya,klasör ve sürücüleri göster kutucuğunu aktif et, bir kaç sıra altındada Korunan işletim sistemi dosyaları gizle(önerilen) diye bir kutucuk var onu görünür yap.
Uygula de çık daha sonra flashında oluşan gizli dosyalar ortaya çıkar orada dosyalarını bulabilirsin içindekileri kopyala masaüstünde bir klasöre daha sonra flashın içinde kalan virüslü dosyaların hepsini sil yada flashı biçimlendir.Yapman gerekenler bu kadar.Bu arada umarım bu dediklerimi yapmadan flashı başka bilgisayara takmamışsındır.

Son düzenleme:
Muhtemelen dosyaların gizlenip başka bir dizinde duruyordur.
Üstte arkadaşın dediği gibi adı olmayan bir klasörde onları bulabilirsin.
Bu konuda bolca yazı video var internette mesela beğendiklerimden biri
USB Disk Flash Dosya Koruması Güvenlik
Virüslü başka bir pc ye takmak için önlemlerde anlatılmış.

.ppt sanırım powerpoint dosyalarının uzantısı olmalı.Açmak için Powerpoint Wiever diye bir program var onunla açmayı deneyebilirsin.Ya da Open Office ile açamyı deneyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı