Flash'ta Özel Dosyalar.exe Virüsü

arda511

Kilopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, şu lanet virüs arkadaşın bilgisayara flash takmıştım bilmeden gelmiş bu virüste Flash'ta hem Özel Dosyalar.exe diye bir virüs atıyor ve kendi dosyalarımın aynısının .exe uzantılılarını kopyalıyor. Ve laptop PC'mde bu virüsten şüphe ettim eskiden 4 saat oynardım anca ısınmaya başlardı bu virüs gelince açıyorum bilgisayarı 10 dk geçmeden bir bakıyorum fanına laptopun kalorifer gibi o kadar sıcak ki...
Neyse arkadaşlar bu lanet olası virüsten bir kurtuluş yolu var mı? Yoksa kesin çözüm temiz bir format mı?
Formatı da daha yeni attım 1 hafta olmadı. Yardım edin arkadaşlar laptopum çok ısınıyor bir şey olacak diye korkuyorum

Daha önce bu virüsle ben de çok uğraştım ancak iyi olan tarafı çoğu virüs programı bu virüsü tarıyor, temizleyebiliyor. Ben Kaspersky ile temizlemiştim sen de kullanabilirsin.

Yorumun için teşekkür ederim. Peki flash içinde aynısı geçerli mi onuda taratabilir miyim, Virüs programıyla? Şuan leptop yanacak derecede ısındı. MS Essentials halledebilir mi bu işi yoksa daha kaliteli mi lazım?

Evet flash diskide tarayabilirsin. Essentials yapabilirmi bilemiyorum ancak taratman da fayda var. Zaten virüs çok berbat bir virüs her klasörün içine uygulama oluşturuyor. Benim HDD'ye bulaşmıştı da 2.000-3.000 tane virüs temizlemiştim.

Teşekkürler. Ama diski boot ederken açıyorum boot menüsünü usb'den başlatıyorum. Boot error. diyor ve işletim sistemi açılıyor.

Bana kalırsa sen temiz bir format at, neden dersen çünkü flash belleklerden bulaşan virüsler silinmesi zor ve baya uğraştırıcı virüslerdendir, birkere bulaştıysa sistemine kendini sürekli kopyalar ve genellikle .exe uzantılı programlarına' da sıçrar. Dediğim gibi temiz bir format at ve pc ne flash bellek takmadan once otomatik çalıştırma özelliğini kapat ha birde flash belleğinide formatla oda temizlensin.

İyi de bende burada yaşadıklarımdan ve başıma gelenlerden yola çıkarak bildiklerimi aktarıyorum, insanları yanlış yönlendirme amacında değilim asla Murat bey. Hiç olmadım da oyle bir niyette.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…