Flashtan virüs bulaşmaması için ne yapılmalı?

NisaHnm

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Hocam sınıfta tahtaya Flash'ı takınca virüs alarmı verdi. Benim de 7/24 bilgisayar başında olduğumu biliyor. O yüzden virüsü silmem için bana Flash'ı perşembe günü vereceğini söyledi. Ben de hayır diyemedim neden bilmiyorum. O an bana kal geldi. Flash'tan benim Bilgisayar'a bulaşır mı? Ve Kaspersky bu virüsü siler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaspersky yakalar ve siler, bunun için var olan bir antivirüstür. Defender'da bulur muhtemelen.

Fazla takılacak bir konu değil, dert etme.

İstersen telefona OTG ile bağlayıp flash ı biçimlendir sonuçta bilgisayarı etkileyecek virüs telefonu etkilemez çünkü çalışmayacaktır (yanlışım varsa düzeltin).

OTG ile telefona bağla sonra dosyayı farklı biçime sok (MP3 MP4 PDF vb) sonra PC'ye at.

Flash diski taktığın gibi virüs bulaşması söz konusu değil. Tıklayıp çalıştırman lazım virüs uygulamasını.
Flashı tak tarama yap daha sonrasında garip isimli dosya falan görüyorsan sil. Sorun çözülür.

Kaspersky kullanabilirsin ayrıca dosyaları yedekleyip biçimlendirirsen hiçbir şey kalmaz. Hocanın da içi rahatlar. Arkadaşlar benim de bir konum var ona da yardımcı olabilir misiniz?

Bu konudaki rehberimi bekleyin.

Konumda açıkladım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…