Çözüldü Flathub mı? Deb repolar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Flatpak paketleri normal paketlerden daha fazla alan kaplıyor. Sistemin kendi deposundan indirince daha az alan kaplar. Güvenlik açısından her ikisi de eşit sayılır ancak sistemin kendi depoları daha güvenlidir. Bir bakımcının elinden geçer çünkü.

Hız açısından da Snap-Flatpak gibi paketler uygulamaları daha yavaş açıyor. Ben test ettim. Kısacası istediğin paket dağıtımın kendi deposunda yoksa Flatpak kullan. Sistem sağlığı açısından daha iyidir.

Bir de oradaki paketler sürekli güncel ve stabil olamayabiliyor. Dağıtımın kendi deposu ise testlerden geçerek kullanıcıya sunulur ve daha stabil olur. Bu açıdan da keni deposunu kullanmak daha avantajlıdır.
Genelde sorun çıkmaz, ama Ubuntu için özel PPA'larda stabilitenin bozulması olabiliyor. 1 kez Debian'ı öyle çöktürmüşlüğüm var. Fakat orada olay Ubuntu değil, Kali PPA'sı yüzündendi.

Yani şimdi Pop! _OS için uygulamarın tümünü rahat bir şekilde Debian repo kurulumu yapabilirim? Zaten bazıları mağazasında kendisi Ubuntu(deb) olarak yükleme seçeneği koymuş oradan yüklemeye özen gösteriyorum ama bulamazsam internetten uygulama için repo arıyorum :) .

İşte Spotify için Snap kullanabilirsin.

snap install spotify

Snap ve flatpak fazla alan kullandıkları için tercih etmiyorum. Yani Debian repoları test edildikleri ve stabil olarak çıkarıldıkları için daha kolayıma geliyor.
Mesela flatpak ve snap çok hızlı yeni sürüm çıkarıyorlar ama bu da bazı sorunlar da getirebilir tam emin değilim.

Yani şimdi Pop! _OS için uygulamarın tümünü rahat bir şekilde Debian repo kurulumu yapabilirim? Zaten bazıları mağazasında kendisi Ubuntu(deb) olarak yükleme seçeneği koymuş oradan yüklemeye özen gösteriyorum ama bulamazsam internetten uygulama için repo arıyorum :) .
Debian Ubuntu ayrımı yoksa, indirebilirsin. Onlardan sorun çıkacağını sanmam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı