Flatpak kurmak "DontBreakDebian' kuralını çiğner mi?

baris3

Femtopat
YouTube'da surekli goruyorum butun Debian oneren buyuk Linux-tech yayincilari Debian'i kurar kurmaz distroya flatpak kurulmasini oneriyorlar. Bu Debian'i bozmaz mi? DontBreakDebian'a gore?

Aslinda snap, flatpak veya docker... Bunlari kullanmayin demiyorlar ama "less safe and not tested" diyorlar. Gercek dunya kullaniminda sistemi bozar mi bozmaz mi? Cunku Debian genelde kur ve unut bir sistemdir ve asla bozulmaz (kurcalamadiginiz surece)

Son düzenleyen: Moderatör:
Flatpak'ta hiçbir sıkıntı yaşamadım. Snap bozabilir snap önermem ama Flatpak kesinlikle öneririm. Ach'ın AUR gibi mükemmel bir topluluk deposuna sahip olmasına rağmen ara sıra Flatpak'a işim düşüyor.

Çiğniyor mu çiğnemiyor mu bilmiyorum ve açıkçası bu tür kurallara bu kadar takılmaya gerek yok bence.

Güvenlik noktasında snap için haklılar diyebiliriz, hatta snap mümkün mertebe kullanılmaması gereken bir paket yöneticisi, ama flatpak noktasında katılmıyorum. Asla bozulmaz noktasında da bunun Debian'a özgün olduğunu düşünmüyorum. Arch'ı da kurcalamazsanız bozulmuyor . Ek olarak bozulmazlık takıntınız varsa atomic Update sistemini benimseyen Fedora silverblue gibi bir distro seçmek daha mantıklı bence. Tabii sunucu tarafı için bir şey diyemem. Linux'un sunucu tarafı ve masaüstü tarafı farklı dinamiklere sahip.

Flatpak'ta hiçbir sıkıntı yaşamadım. Snap bozabilir snap önermem ama Flatpak kesinlikle öneririm. Ach'ın AUR gibi mükemmel bir topluluk deposuna sahip olmasına rağmen ara sıra Flatpak'a işim düşüyor.

AUR'daki bazı girdiler derleme scripti olduğundan sıfırdan uygulama derlemektense derlenmiş halini flatpakten indirmek daha rahat oluyor. Üstelik uygulamaları kontrol etmek daha kolay ve işlevsel.

Debian'ı flatpak'siz kullanırsanız doğru düzgün uygulama bile zor kurarsınız. Debian'ın ana depoları günümüzde bir asgari ücretlinin cüzdanından daha boş. Hatırladığıma göre firefox bile yoktu ana depolarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…