Bazı kişilerin kafasında olan bir soru var. Floresan mı kullanılmalı LED mi kullanılmalı? Şimdi bu soruyu sizlere bu kısa konuda anlatacağım.
40W bir floresan lamba.
Bir floresan lamba armatürü.
Ledtube (genellikle LED floresan olarak bilinir.)
Şimdi floresanları gördünüz. Şimdi size LED ve floresanın nasıl çalıştığını göstereceğim.
Bir floresan lambanın çalışma şekli. Balast ve starter var.
Bir LED bağlantısı şekli. 220 geliyor LED sürücü sayesinde DC akıma dönüşüp LED lambayı yakıyor.
Hangisi daha uzun ömürlü?
Normalde LED daha uzun ömürlüdür. Ama çoğu LED Çin'de kalitesiz şekilde üretildiği için LED daha kısa ömürlü oluyor. Floresan ise genellikle büyük bir özen ile üretilir. Eğer kalitesiz malzemelerle üretildiğinde hassas olduğu için hemen bozulur. O yüzden genellikle kaliteli malzeme kullanılır. Ama kalitesiz malzeme kullanan yok mu var tabii ki. Floresan lambalar genellikle Avrupa bölgesinde üretilir. Hollanda, Polonya veya Macaristan'da üretilir. Ama Avrupa Birliği'nin floresan lambaları kısıtlaması yüzünden artık Philips gibi markalar Çin'de üretiyor. . Ben floresan kullandım 15 yıl dayandı. Sonra LED kullandım 5 ay geçtikten sonra ışık gidip kelmeye başladı ve floresan kullanmaya geri döndüm. Hatta YouTube'da floresan lambayı LED ile değiştiren bir adam var. Yorumlarda çalışan floresan lambalar değiştirilmemeli ve LED hemen bozulur diyenler var. Yani floresan daha uzun ömürlü
O zaman.
Floresan lambası bozulanlar.
Floresan lambayı değiştirip kullanmaya devam etmeli
Balast'ı bozulanlar.
balastı değiştirsin
Hem floresanı hem balastı bozulanlar.
LED kullanabilir
Floresan lambanın geç açılmasından şikayetçi olanlar.
Mekanik balastı söküp elektronik balast kullanmalı.