Bir Android Developer olmak istiyorum, Flutter daha çok aklıma yattı diyebilirim. Sizce iler de işsiz kalma gibi bir durum ile karşılaşır mıyım? Veya dart dilin geleceği var mı?
Son düzenleyen: Moderatör:
Yani hocam tek kod ile hem android hem de İos'a, uygulama söylemi aklıma çok yattı.SwiftUI ve Jetpack Compose da benzer rahatlıkta native uygulama geliştirmeye izin verdiği için flutter'ın rekabette işi zor gibi. Sonuçta benzer rahatlıkta native araçlar ile uygulama geliştirmek varken ayrı bir katman araya koymak mantıklı gelmeyebilir ama şu da var tabi cross-platform kısa sürede bitmeyecek. Ne kadar kolaylaşırsa kolaylaşsın iki ayrı platforma iki ayrı uygulama geliştirmek tek araçla iki platformu hedeflemekten daha çok iş gücü gerektiren bir süreç olacaktır. flutter da şu an en mantıklı çapraz platform geliştirme aracı gibi duruyor.
Genel olarak katılıyorum ancak Compose'nin product tarafında kullanılabilmesi için en azından 1-2 yılı var. SwiftUIda aynı şekilde eski IOS versiyonlarına desteği yok.SwiftUI ve Jetpack Compose da benzer rahatlıkta native uygulama geliştirmeye izin verdiği için flutter'ın rekabette işi zor gibi. Sonuçta benzer rahatlıkta native araçlar ile uygulama geliştirmek varken ayrı bir katman araya koymak mantıklı gelmeyebilir ama şu da var tabi cross-platform kısa sürede bitmeyecek. Ne kadar kolaylaşırsa kolaylaşsın iki ayrı platforma iki ayrı uygulama geliştirmek tek araçla iki platformu hedeflemekten daha çok iş gücü gerektiren bir süreç olacaktır. flutter da şu an en mantıklı çapraz platform geliştirme aracı gibi duruyor.
Hocam sizce flutter'a odaklanmalımıyım iş yaparmıyım sızce çünki bundan 4-5 sene sonra yurt dışına taşınacağım da.Selam @TheDexuS ben sektörde android developer olarak çalışıyorum. Cross veya Native seçimini hangisinde para veya iş var diyerek yapma. Keyif aldığın hangisiyse onu seç evet sektör native ağırlıklı ancak bugün TOGG,Hepsiburada gibi şirketler flutter dev ilanları açabiliyor bunun sebebi GDGlerin Türkiyede çok aktif olması yeni teknolojileri şirketlere sunması.
Genel olarak katılıyorum ancak Compose'nin product tarafında kullanılabilmesi için en azından 1-2 yılı var. SwiftUIda aynı şekilde eski IOS versiyonlarına desteği yok.
Eğer keyif alıyorsanız odaklanın. LinkedIn'i aktif kullanın gitmek istediğiniz ülkenin veya kıtanın iş ilanlarına bakın. Ben ilk işimi LinkedIn üzerinden buldum ayrıca portfolyonuzde dikkatli hazırlanmış olsun. Githubda projeleriniz olsun ve bu projelere readmeler ekleyin ki işe alacak kişi yaptığınız projeler hakkında bilgi sahibi olsun.Hocam sizce flutter'a odaklanmalımıyım iş yaparmıyım sızce çünki bundan 4-5 sene sonra yurt dışına taşınacağım da.
Anladım hocam. Çok teşekkür ediyorumEğer keyif alıyorsanız odaklanın. LinkedIn'i aktif kullanın gitmek istediğiniz ülkenin veya kıtanın iş ilanlarına bakın. Ben ilk işimi LinkedIn üzerinden buldum ayrıca portfolyonuzde dikkatli hazırlanmış olsun. Githubda projeleriniz olsun ve bu projelere readmeler ekleyin ki işe alacak kişi yaptığınız projeler hakkında bilgi sahibi olsun.
Rica ederim. Unutma ne kadar iyi kod yazarsan yaz ilk işini alman için ikyı geçmen lazım o yüzden güzel ve dikkatli hazırlanmış cv önemli seni inleyecek geliştirici için ise güzel bir github profili. Kariyerinde başarılarAnladım hocam. Çok teşekkür ediyorum
Bir Android Developer olmak istiyorum, Flutter daha çok aklıma yattı diyebilirim. Sizce iler de işsiz kalma gibi bir durum ile karşılaşır mıyım? Veya dart dilin geleceği var mı?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.