Flutter iOS/Android geliştirme için hangi MacBook alınmalı?

Rtx 4090 FE

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
monster abra a5 17.4.4
3060 105W
i7 11800H
32 gb çift kanal ram
1 tb samsung m.2 nvme ssd
1b kioxia excaria pro
Merhaba,

iOS tarafında mobil uygulama geliştirmek için bir MacBook almam gerekiyor. Ancak daha önce hiç Mac veya iOS deneyimim olmadı. Bizim mobil geliştirici abiye danıştım; en az 16 GB RAM ve 1 TB SSD önerdi.

Air ve Pro modelleri arasındaki farkları bilmiyorum, ne tercih edilmeli? Aralarındaki farklar nelerdir? Özellikle ekran boyutu açısından hangisini tercih etmek daha mantıklı olur?

Evde iki harici monitörüm var ama ofiste sadece MacBook ekranını kullanacağım.

Bütçem yaklaşık 60–80 bin TL civarında, fakat önemli olan taksit imkânı (QNB ve Bonus kartlarına taksit yapabiliyorum).

Şimdilik amacım doğru modeli belirleyip bütçemi buna göre ayarlamak. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Bu arada Flutter kullanacağım ve aklıma en çok bu model yattı ama çok pahalı önerilerinizi bekliyorum.

Air'lerde fan olmaz bence M3 Pro seçmen daha mantikli olur M4 Pro ile neredeyse ayni ama cok daha ucuz.

buna karar verdim bütçe ve taksit oranı buna yetiyor.

Merhaba,

iOS tarafında mobil uygulama geliştirmek için bir MacBook almam gerekiyor. Ancak daha önce hiç Mac veya iOS deneyimim olmadı. Bizim mobil geliştirici abiye danıştım; en az 16 GB RAM ve 1 TB SSD önerdi.

Air ve Pro modelleri arasındaki farkları bilmiyorum, ne tercih edilmeli? Aralarındaki farklar nelerdir? Özellikle ekran boyutu açısından hangisini tercih etmek daha mantıklı olur?

Evde iki harici monitörüm var ama ofiste sadece MacBook ekranını kullanacağım.

Bütçem yaklaşık 60–80 bin TL civarında, fakat önemli olan taksit imkânı (QNB ve bonus kartlarına taksit yapabiliyorum).

Şimdilik amacım doğru modeli belirleyip bütçemi buna göre ayarlamak. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Bu arada Flutter kullanacağım ve aklıma en çok bu model yattı ama çok pahalı önerilerinizi bekliyorum.

MacBook Pro ile Air modeli arasındaki fark aslında biraz arz talep oranına göre değişiyor. Bu yapacağın işin yanı sıra profesyonel video edit işleri ya da şu anki yapacağın işi genişleteceğim diyor isen MacBook Pro bakmak daha mantıklı.

MacBook ürünlerine daha yeni zam geldi benim kullandığım modele de 14 bin TL civarında zam geldi benim kullandığım model tam 134 bin TL. Yeni düz M5 versiyonları çıktı başlangıç fiyatı 95 bin TL. Apple kendi sitesinden artık düz M4 modeli konfigüre edemiyorsunuz ya da ben bulamadım, bence MacBook Pro M4 16 GB bellekli 512 GB da depolama alanına sahip olan base modelini alabilirsiniz lakin, üzerine biraz daha para ekleyip M5 modelini de tercih etmek yanlış olmaz. Sıfır M3 Pro bulamayabilirsiniz internette emin olmamak ile birlikte.

Bu base modelinin yüksek depolama alanı olan versiyonu bunu tercih edebilirsiniz eğer esneme payınız olur ise.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı