Flutter mi React Native vs Swift

nustafanerr

Centipat
Daha fazla  
Selam, şu anda aktif olarak 2 yıldır mobil Android(Java) geliştirme işi ile ilgileniyorum ve bazı şirketlerle çalışmaya başladığımdan beri şirketler hem Android hem de IOS'de çalışmasını istiyorlar. Benim de şu anda yeni bir dil öğrenecek zamanım var. Sizce ikinci bir için native dil olan Swift mi öğrenmeliyim? (ama bu dili öğrenirsem hem Android hem de iOS için çok daha fazla efor sarfetmem gerekecek ama Android(Java) geliştirmeyi halihazırda biliyorum.) Yoksa native dilleri bırakıp multiplatform dillerden olan Flutter veya React Native mi öğrenmeliyim? Eğer ki multiplatform derseniz Flutter mı React Native mi daha mantıklı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Bu çalıştığın projelere göre değişir dostum. Fakat spesifik değil de genele hitap eden projeler ile uğraşıyorsan Flutter ile ilerlemeni öğrenirim. FlutterFlow ile sürükle bırak yaparak hızlıca çalışabilirsin.

Flutter deneyimleme şansım oldu. Pek sevemedim, çünkü ben react ve JavaScript ekosisteminde sürekli geliştirme yapıyorum. Flutter tarafının en iyi yanı tüm widgetları veriyor olmaları. Bu da tutarlı (pixel-perfect) UI oluşturmayı sağlıyor. React Native tarafında ya kendin implemente edeceksin yada community kütüphanelerini kullanacaksın. Ama React native çok geniş bir ekosistem ve topluluğa sahip. Ayrıca npm tarafındaki çoğu paketlerle uyumlu.
JavaScript bilgin yoksa, Flutter tercih ederdim. Hali hazırda JavaScript biliyorsan, React Native deneyimleyebilirsin.

Swift öğrenmeni daha çok öneririm. Mobile tarafından ilerliyorsan, native bilgin olsun daima.
Arkadaşın önerdiği FlutterFlow tarafına girmeni önermem. Çünkü sen developer olup bir ekibe dahil olacaksın. FlutterFlow hali hazırda fikrin var ve hızlıca prototip hazırlamak istiyorsan uygun. Diğer türlü programlama tarafını körleştirir.

React Native daha iyi bence. Bir süre Flutter yazmıştım ama React Native deneyince hantallık gibi geldi. Sektörün çoğunlugu da React Native kullanıyor zaten. Bence daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…