Flutter vs React Native

canolipss

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar sizce 2025 yılında mobil yazılım sektörü nereye şekillenir? Hangisini öğrenmek daha mantıklı? Fikirlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.

Kendi düşüncem: Şu an aktif olarak dart bilen biriyim, syntax kullanımı ve her şeye hakimim. Flutter'a geçmek için uygun zamanı bekliyorum, çünkü dönem sonu projem var. Dönem sonu projemden sonra mobil alanda ilerlemeli miyim? Fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi de yazılımcısını pişman etmez, yapmak istediklerini biraz detaylandırırsan daha net yardımı olabiliriz.

İkisi de yazılımcısını pişman etmez, yapmak istediklerini biraz detaylandırırsan daha net yardımı olabiliriz.
Yani hocam, ne yapacağımı şahsen ben de bilmiyorum. Zorluk açısından bir sorunum yok, uğraşan adam her şeyi yapar kafasında biriyim. Kafama takılan asıl soru, sektörde, örneğin Türkiye şartlarında hangisiyle daha rahat bir şekilde çalışabilirim, iş imkanı vesaire, hangisinde daha fazla imkan var, onu merak ediyorum biraz

Bir Flutter geliştirici olarak Flutter tavsiye ederim, performans konusunda native'e en yakın performansı sunuyor ve Dart / Flutter ile hem frontend hem backend kodlayabilirsiniz yani kısaca bir dil öğrenerek 6 farklı platforma program üretmek oldukça avantajlı.

Bir mobil uygulamaya çok hızlı bir şekilde Windows / Linux & MacOS da çalışacak bir admin paneli yapmak vb. Daha bir çok şey sayabilirim.

Örneğin bir Adisyon programı yaptığınızı düşünün Kasada ki bilgisayardan tüm sistemi görürken garsonlar Android ve ya İOS telefonlar üzerinden sipariş giriyor.

Tek dil çoklu platfom , yüksek performans , güncel ve gelişen bir dil.
Ek olarak syntax'lar çok okunaklı orta seviyede ingilizceniz varsa ne yazdığınızı rahatlıkla anlarsınız.

Uygulamanin bir bolumu hybrid bir bolumu native olacaksa RN daha uygun bir tercih. Bridge yapisi daha kolay. Kritik yerlerde kendi native kodumuzu yaziyoruz Bridge ile Hermes'ten cagiriyoruz bunu. Dezavantaji dogal olarak ayni mantigi hem Kotlin hem de Swift ile yazmak gerekliligi. Ama Flutter tarafindaki pigeon | Dart package gibi alternatiflere ragmen bence daha pratik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…