Flydigi Direwolf 2 vs GameSir T4 Cyclone Pro vs 8BitDo Ultimate 2C

Yer
Empire Bay
Daha fazla  
Forumda Cyclone'un fazlasıyla önerildiğini gördüm. Lakin internetteki incelemelerde de fazlasıyla gömüldüğünü gördüm. Aşırı yüksek gecikme süreleri ve kötü D-Pad'i bunların başlarında geliyor. Lakin hala tetik titreşimleri, mekanik düğmeler gibi özelliklere sahip olmasından dolayı da düşünüyorum.

En yakın olduğum büyük ihtimalle Direwolf 2. Analogların her ne kadar daireselliği hall effect bir kontrolcüye göre pek iyi olmasa da yine de sorunsuz çalıştığını duydum. D-pad'i de harika duruyor. Gyro'su da PC'de sorunsuz çalışıyormuş bildiğim kadarıyla. Malzeme kalitesi ve ergonomiklik açısından da pişman etmez gibi. Lakin Cyclone gibi tetik titreşimi ve mekanik ABXY düğmeleri olmaması biraz düşündürücü.

8BitDo Ultimate 2C ise, yani en güvenli seçenek gibi. Sorun yaşayan kullanıcı sayısı daha az. Lakin, Cyclone gibi tetik titreşimi ve mekanik düğmelere, ya da Direwolf 2 gibi gyro ve mükemmel D-pad'e sahip değil. Yani biraz geride kalıyor.

Cyclone Pro ile ilgili dediğim gibi, ikinci kez düşündürecek çok fazla yorum var. Direwolf 2'nin de tek eksisi, analogların daireselliğinin iyi olmaması olabilir. Malum Cyclone %1'in altına inerken Direwolf 2 %7-8 civarında. Lakin analogların kalibrasyonun yine de iyi olduğunu duydum. Mekanik düğmelerin çok hayranı olacağımı düşünmüyorum, tetik titreşimleri ise bildiğim kadarıyla sadece belli oyunlarda ve Bluetooth ile bağlanınca çalışıyor. Yani iki eksikliği de aşırı büyük değil gibi. 2C ise, yine de bir seçenek.

Kısacası Direwolf 2 en sıcak baktığım seçenek. Lakin diğerlerini de düşünmekteyim. Kullanan birisi varsa deneyimlerini belirtirse sevinirim, teşekkürler.

@DMN hocam, T4CP'yi siz de çok beğeniyordunuz. O da güzel bir seçenek olsa da, Ultimate 2C ve Direwolf 2'ye daha sıcak bakıyorum gibi. Sizce bunlar arasından en mantıklısı hangisi olur?

T4 cyclone pro'nun gecikme süreleri abartı kötü değil. Sadece outline sayısı fazla oda 15ms civarı genelde ki bu zaten Xbox 9. nesilin dongle ile default gecikmesi. Xbox 9. nesil kendi alıcısıyla bile ortalamada 15ms gecikme veriyor zaten. O yüzden 4-6ms ortalama 15ms arada bir peek atmasını hissetmiyorsun bile. 8 bitdo 2C olabilir ama onun tetik mesafesi bir tık kısa o yüzden tetik yapısını herkes beğenmiyor ayrıca gyro yok. Direwolf 2 çok kısılmış bence 2K etmez. Ben T4 cyclone'un Dpad'ini beğeniyorum. Membrane ama tactile. Biraz ağır gelebilir ama bence akar beni rahatsız etmedi. A-B-X-Y tuşları mekanik. Analogları çok iyi. Tetik ve bumper kalitesi mükemmel. Gyro'su var.

İçlerinde en sıcak baktığım T4 Cylone pro. Ayrıca 2C ve T4 cylone pro çok yakın tetik yapısına sahipler diye biliyorum. Düz 8 bitdo C modeli vardı yakın benzerlikteyse sadece 2C'nin yarı tactile sessiz dpad'i oluyor diğeri tam tactile 1 tık daha sesli dpad'i var.

Yani hocam, Gamepadla'nın verileri pek iç açıcı değil ne yazık ki. Gerçi Direwolf 2 de harika değil, orası öyle. Lakin Cyclone ile ilgili internette fazlasıyla olumsuz yorum var. Biraz net değil.

Ultimate 2C'nin tetikleri ve genel şekli, genel olarak Xbox kontrolcüsüne göre daha uzak gördüğüm kadarıyla. Yani, sanırsam ona ihtiyacım yok gibi.

T4CP'nin Direwolf 2'ye göre artıları İmpulse Triggers, ki hocam sizin de belirttiğiniz gibi her oyunda olan bir özellik değil ne yazık ki, ve Mekanik ABXY düğmeleri. Sanırsam mekanik yerine sessiz olması daha uygun gibi, Bayonetta'da X spam'lerken mesela

Bir de analogların daireselliğinin çok daha iyi olması. Malum hata oranı %1'in altında. Direwolf 2 ise ne yazık ki %7-8 civarında. Yine de tepkisel olduğunu söylüyorlar. Hatırladığım kadarıyla Vader 3 Pro da da aynı durum vardı. Sanırsam sizde Vader 3 pro vardı, acaba daireselliğinin çok iyi olmamasının eksileri var mıdır?

Gyro olarak, T4CP'nin Switch moduyla bağlanması gerekiyordu sanırsam. Direwolf 2'den emin değilim, Flydigi'lerin Gyro'sunun PC'de sorunsuz çalıştığını duydum; lakin bu modelde de geçerli mi bilemiyorum.

Keşke T4 Kaleid satılsaydı ülkemizde. G7 SE hala var, lakin ondan da çok emin değilim. Fiyatı da biraz daha fazla. Vader 3 Pro olarak, bir tane ikinci el buldum Direwolf parasına lakin alınır mı tam emin değilim. Mantıklı da duruyor aslında, siz de yorumlarsanız güzel olur.

D-pad konusunda, yani Xbox 360 kolunu bile bir yıldır kullanıyorum. Ki Cyclone Pro'nun D-Pad'i mesela Xbox One kollarına göre pek kötü de değildir gibi. Lakin Direwolf 2'nin D-Pad'i, Vader 3 Pro hatta 4 Pro'dan bile farksızmış diye duydum. Ki, Flydigi'nin bu D-Pad tasarımı oldukça iyi gibi. Dediğim gibi, sanırsam Vader 3 Pro kullanıcısı idiniz; deneyimlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Direwolf 2 ile ilgili olan incelemelerde pek olumsuz yoruma rastlamadım. Tabii inceleyen kişi sayısı da Cyclone'a göre daha az. Bu incelemeye göre fena durmuyor gibi. Tabii hala net karar vermiş değilim.

Cidden bu kadar takılacak durum yok. 14ms diyor ama orada outline sayılarında verilen maximum sayı veriliyor yani genel ortalamada 4-6ms civarı veriyor Cyclone Pro. Ben kendim çok fazla gamepad kullandım deneyimlerime göre öneriyorum. Ayrıca gamepadla'nın verilerini de doğru bulmuyorum. Xbox kontrolcüsü 14-18ms arası değer veriyor çoğu kaynakta bende dahil bunlar 6ms falan yazmış.

Ayrıca oraya baktım KK3 Max için bile 38ms falan yazmışlar. 38 ms değerinde artık gecikmeyi hissedersin. Ben KK3 Max ile R6 bile oynadım. Çok sallamasyon değer yazmışlar gibime geliyor benim.

Elimde şuan aktif Vader 3 pro - KK3 Max - 9. nesil - T4 Cyclone Pro ve Machenike G5 pro var. 8 bitdo ultimate C ve MSI GC30 V2'yi yakın zamanda da arkadaşlarıma hediye ettim. Aralarında farkedilebilir hiçbir gecikme farkı yok bu saydığım kollar arasında.

Teşekkürler hocam.

Son düzenleme:
İfadeler: DMN

Bu ürünü değerlendirebilirsiniz. 1000 HZ Polling rate, xbox 9. nesil ile aynı tutuşa sahip. Prime ile 1500 TL

1700₺ vergi kargo dahil Direwolf 3 alınır mı?

Bu üç gamepadin birbirinden farkı nedir? Ben PC de sorunsuz bir jiroskop kullanımı sağlamak için bu direwolf 3 modeline yönelmiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…