Eğer 4-5 ay daha doldur boşalt FM oynarım diyorsanız, hatta yenisi çıksa bile eskisine devam ederim diyorsanız Steam'den almak mantıklı. Çünkü atölye desteği ile transfer yamaları vs yapılıyor topluluk tarafından Steam'de. Bu açıdan oyununuzu bir süre daha (1-2 sene muhtemelen) güncel tutabilirsiniz, 3. parti yamalarla, virüslerle falan uğraşmadan. Ayrıca FM 24 de 23'ün aynısı olacak oyun motoru, oynanış vs olarak. 2025'te ise Unity motoruna geçilecekmiş. Ben de 24'ü pas geçmeyi düşünüyorum mesela bu yüzden. Her sene aynı oyunu makyajlayıp sunuyorlar ama 700 TL, belki de zam ile 1000'e yakın fiyat çekecekler döviz kurundan ötürü.
Eski save'inizi kurtaramadığınızı düşünürsek (ki mutlaka bir yolu vardır) yeniden başlamak bile bir nevi challenge ve motivasyon kaynağı olur.
Nasıl olsa fikir değiştirip, maddi durumu uydurup yeni oyunu alacak olsanız bile şu anki fiyatlarla Game Pass'ten de devam etseniz yeni oyun çıkana kadar 4 - 5 ay boyunca 320 veya 400 TL vermiş olacaksınız, Steam'den alsanız da 350 veriyorsunuz. Bu şartlarda farklı bir oyun oynamam dediğiniz için, FM 24'ü de pas geçeceğinizi düşündüğünüz için ben Steam'den almayı daha mantıklı görüyorum kendimce.