FM 24 draft kadro ve oyuncu önerisi

baran2536

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlarımla 10 kişilik bir ekip kurduk ve FM draft yapacağız. Benim oyuncu ve kadrolarla pek aram yok maalesef. Bir arkadaşım 5-4-1 dizilişini kullanmamı ve orta kafa gol üzerine bir oyun tarzı yapmamı söyledi. Santrafor en az 18 kafa ve 18 zıplama olsun beklerinde ortası iyi olsun dedi. Siz ne düşünüyorsunuz kadro oluşturma bütçesi 600M.

Aleksandar Mitrovic pivot santrafor olarak çok etkili. Hem bütçeni diğer üst seviye santraforlara göre daha az düşürür.
Fakat orta-kafa-gol düşünüyorsan santraforu tek bırakmaman lazım.
Aynı taktiği hücumda Zaniolo-Lorenzo Lucca-Nicolas Gonzalez ile yapmıştım. Üçü de fizikli, uzun boylu, kafa vurabilen oyuncular. Beklerimin de orta özelliği 15 di. Öyle 17-18 lere gerek yok. 45-50 kafa golü atmıştım bütün sezon. Beklerin toplam asisti 30 Civarıydı.
Zaniolo ve Nico Kanat Forvet Hücum - Lucca Pivot Santrafor Destek. Merkezde 1 Derin Oyun Kurucu Destek, sağ-sol iç 2 mezzela. 2 tarafa Kanat bek destek. En az bir pasör ve bir kesici özellikli stoper. (iki özellik tek stoperde de olabilir)
Taktik ise kabaca: kanatlardan oyna, yüksek tempolu ve uzun paslı oyna. Kalan detayları kendin belirlersin.

Taktik ve diziliş olarak Xabi Alonso'nun 3-4-2-1 sistemini kullanıyorum. Özellikle Frimpong kanat bek olarak müthiş iş yapıyor. Kullandığım taktik bu.
Hazır taktiklerle oyunun bi anlamı yok.

Aleksandar mitrovic pivot santrafor olarak çok etkili. Hem bütçeni diğer üst seviye santraforlara göre daha az düşürür.
Fakat orta-kafa-gol düşünüyorsan santraforu tek bırakmaman lazım.
Aynı taktiği hücumda zaniolo-lorenzo lucca-nicolas gonzalez ile yapmıştım. Üçü de fizikli, uzun boylu, kafa vurabilen oyuncular. Beklerimin de orta özelliği 15'di. Öyle 17-18'lere gerek yok. 45-50 kafa golü atmıştım bütün sezon. Beklerin toplam asisti 30 civarıydı.
Zaniolo ve nico kanat forvet hücum - lucca pivot santrafor destek. Merkezde 1 derin oyun kurucu destek, sağ-sol iç 2 mezzela. 2 tarafa kanat bek destek. En az bir pasör ve bir kesici özellikli stoper. (iki özellik tek stoperde de olabilir)
Taktik ise kabaca: Kanatlardan oyna, yüksek tempolu ve uzun paslı oyna. Kalan detayları kendin belirlersin.

Hocam çok teşekkür ederim. Fakat ben bu konularda biraz bilgisiz im o yüzden biraz daha şu dizilişi kullan, bekler şu oyuncu olsun gibisinden bilgi verme şansın var mı? Çok güzel anlatmışsın bilen bir arkadaşımla tartışıcam bu yazdıklarını.

Draftta yer var mıdır?

İnan içerisi kurtlar sofrası gibi. Hiç istemezsin.

Hocam çok teşekkür ederim. Fakat ben bu konularda biraz bilgisiz im o yüzden biraz daha şu dizilişi kullan, bekler şu oyuncu olsun gibisinden bilgi verme şansın var mı? Çok güzel anlatmışsın bilen bir arkadaşımla tartışıcam bu yazdıklarını.

Draft çok önceden yapmıştım, pek hatırlamıyorum. O zaman mesela kaleciyi en sona bırakmıştım, para kalmayınca serbestlerden almak zorunda kalmıştım. Hangi oyuncu ne kadar bütçe harcayacak ona göre dengeleyip almak lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı