FM 24 taktik iyi mi?

Beyler konuya tekrar yazı yazıyorum yardım lazım Takımı aldım Forvet yoktu güzel potensiyelli bir forvet aldım başlarda çok iyiydim ama sonradan çok batırıdım taktik böyle.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (273).png
    723,9 KB · Görüntüleme: 34
  • Ekran Görüntüsü (271).png
    880,5 KB · Görüntüleme: 34
Hocam burada birbirlerinden alakasız sayfalar görüyorum maalesef. Sen oyuna hükmedip topun sende kalmasını mı istiyorsun yoksa hızlı kontra ataklarla rakibi hazırlıksız mı yakalamak istiyorsun? Ona göre cevap vereyim.

Hocam valla ne istediğimi bilmiyorum başka kariyer açtım taktik çok işe yaradı benim sıkıntım takıma göre taktik uyduramama galiba.

Kocaeliyi aldım baya fark atarak şampiyon oldum trabzonla ilk maçta berabere kaldım.

Hükmedip topun bende kalmasını istiyorum Galatasaray'ın,Fenerin oynadığı oyun gibi mesela.

Hükmedip topun bende kalmasını istiyorum Galatasaray'ın,Fenerin oynadığı oyun gibi mesela.
1. ekran görüntüsünde; Savunmayı ''önde'' olarak konumlandır, hücumcuları da önde baskı olarak konumlandır. Ayrıca savunmalarından birisi kesici özellikteyse veya en azından ikisi birden yavaş değilse ''Daha Sık Önde Savun'' seçeneğini de işaretle. Press şiddetini ise daha kolay rakiplere karşı baştan ve skoru aldığın maçlarda sonradan 1 veya 2 kademe düşür. (Rahat bir fikstür varsa elleme yorulsunlar)
2. ekran görüntüsünde; Hücum genişliğini aynı şekil koru. Defanstan kısa pasla çık ve göbekten oyna, koşu yoluna pası açma, Kısa paslaşma olarak ayarla ve tempoyu orta seviyede bırak. Maçın gidişine göre tempoyu değiştirirsin. Duran toplar her koşulda çok değerli, çok kısa bir takım değilsen kapatma hiç, fakat topun ayağımızda kalmasını istiyorsak sürekli orta açmamaız lazım. Ceza sahasına paslaşarak giri seç. Dripling ve maç içindeki serbestlik kısımlarını ise seçimsiz bırak ve maçın gidişine göre değiştir yine.
3. ekran görüntüsünde çoğu taktikte aynı bu şekilde tutuyorum bende. Sende de böyle kalsın. Son dklarda gol gerektiğinde uzun topa vs. geçmek istersen yada skoru korumak vs. istersen ihtiyacına göre şekillendirirsin yine.
Diziliş ve roller için ise tamamen oyuncularının durumuna göre bakmak lazım. Mesela Ters Ayaklı Kanat veya Kanat Oyuncusu rolü oynatacaksan arkasında ki beklerini kanat bek ve iki yönlü bek oynatma. Kanat Forvet seçeceksen bekler bindirebilir.
Burda pas yapıp topu tutacağımız için 1 tane standart bek veya sahte bek seçebilirsin. Çakılı bek hücum anlamında kötü olsa da savunmada çok etkili oluyor mesela onu da değerlendirebilirsin.
Ortasaha da kesinlikle 1 tane oyun kurucu rolü bulundurmak lazım. DOS değil ama DOK. OOS de koyabilirsin veya. 1 tane de iki yönlü orta saha hep koyarım ben çok etkili olur.
Oynaya oynaya keşfetmeye çalış birde. Oyuncuları ille en iyi oldukları rolde oynatmak zorunda değilsin. Sana lazım olan rollerde oynat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…